- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

"Немоћ због фијаска администрације": Руски амбасадор о новом испаду Бајдена на рачун Путина

© AP Photo / Shawn ThewЏозеф Бајден
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2024
Пратите нас
Амерички председник поново је на неприхватљив начин говорио о руском председнику Владимиру Путину, назвавши га „бандитом“. Руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов у томе види још један доказ намере САД да униште билатералне везе са Русијом и нанесу јој стратешки пораз.
Бајден је јуче на свечаности у част Ирске позвао конгресмене да одобре његов захтев за средства Украјини како би се супротставили Путину.
„Уверен сам да је већина чланова Конгреса спремна да испуни своју дужност. Наставићу да позивам сваког у овој соби да се супротстави Владимиру Путину. Он је бандит“, рекао је Бајден.
Антонов је рекао да је то још један неприхватљив испад који се потпуно уклапа у русофобски курс Вашингтона и намеру да се покопају билатералне везе и Русији нанесе стратешки пораз.
„То је очигледна немоћ због слабих спољнополитичких резултата администрације која трпи фијаско за фијаском“, оценио је Антонов.
Како је рекао, од руско-америчких односа није остало практично ништа, а последње две сфере где постоји сарадња – космос и атомска енергија у цивилне сврхе, такође су изложене нападима русофоба.

Вашингтон почео да признаје да Кијев губи

Сједињене Државе су изабрале Кијев као оружје против Русије, али и тамо у последње време признају да украјински фронт пуца, рекао је Антонов.
„Америка је одабрала Украјину као средство или као оружје против наше земље. Реализован је давнашњи сан русофоба. Словени убијају Словене. Грађани постсовјетске републике су затровани русофобијом. Задатак је ослабити, а у најбољем случају смрвити Русију. А за то су сва средства добра“, навео је он.
Дипломата је рекао и да руска страна није чула из Америке ниједну реч жаљења због жртава међу руским цивилима. Уместо тога, Америка на рачун Русије сипа „дрвље и камење“ због свега и свачега.
„У последње време амерички званичници почињу да признају да фронт пуца. Почиње да се распада. Стално слушамо о успесима руских снага и ослобађању насеља дуж линије раздвајања, а у САД признају да ће се ситуација у будућности погоршавати. Кијев је близу тешког пораза“, закључио је Антонов.
Руски председник Владимир Путин на отварању међународног турнира „Игре будућности“ - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
РУСИЈА
Путин о Бајденовој непристојној изјави: Био сам у праву
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала