- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Када Србин Васа направи „финту“ – чувени Кевин Дурент заврши на паркету /видео/

© AP Photo / Nell RedmondВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2024
Пратите нас
Српски кошаркаш Василије Мицић наставља да игра у изузетној форми, а овога пута је задивио кошаркашки свет финтом против једног од најбољих играча 21. века Кевина Дурента. Васа је направио дриблинг, а Дурент је завршио на паркету. Ипак, Финикс је на крају славио против Шарлота са 107:96.
Мицић је у младости тренирао скијање па зато не чуди да има тако добре промене правца, само што то очигледно нису рекли Дуренту.
Српски плејемејкер иначе је одиграо одличну утакмицу у којој је убацио 21 поен и томе додао три асистенције. Алексеј Покушевски је додао четири поена, пет асистенција и три скока.
И ова утакмица само је нова потврда чињенице да се Мицић навикао на дрес Шарлота и да оде њега у наставку сезоне можемо да очекујемо све боље партије.
У Оклахоми се није снашао, није добио ни довољно простора, али зато је сада у Шарлоту потпуно другачија прича. После личног рекорда од 25 поена у претходном мечу, сад је бројао до 21 поена против једног од јачих тимова у лиги.
Мицић је на мечу против Финикса шутирао 7/12 из игре и 7/9 са линије за слободна бацања. Алексеј Покушевски је могао да има и бољи учинак с обзиром да је промашио четири шута за три поена.
У Фениксу, Кевин Дурент је стао на 13 поена, док је Ален убацио 20 поена.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2024
СПОРТ
Јокићеве лекције „највећем светском таленту“ – Денвер је на врху
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала