- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Централна изборна комисија Русије: Хвала Западу што нас је ујединио

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаФасада здања Централне изборне комисије (ЦИК) Русије
Фасада здања Централне изборне комисије (ЦИК) Русије - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
Пратите нас
Хвала Западу што нас је ујединио, изјавила је председник Централне изборне комисије Русије Ела Памфилова, коментаришући висок одзив бирача на изборима за председника Русије у иностранству.
„Желим да захвалим Западу, он нас је ујединио. Још боље смо разумели колико је тренутно важно да будемо заједно, знате, што је већи притисак на нас, то се више одупиремо“, рекла је Памфилова новинарима, коментаришући раст излазности гласача у поређењу са председничким изборима 2018. године.
Она је такође додала да је изборни систем Русије озбиљно унапређен у смислу примене иновативних технологија током последњих година.
У Русији се од 15-17. марта одржавају председнички избори. Ово су први председнички избори на којима гласају и становници нових руских региона ─ Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области.
Грађани бирају између четири кандидата – поред актуелног председника Владимира Путина, на списку кандидата су и лидер десничарске Либерално-демократске партије (ЛДПР) Леонид Слуцки, лидер комуниста Николај Харитонов, као и Владислав Даванков који представља либерално-центристичку партију „Нови људи“.
Погледајте и:
Ред за гласање на председничким изборима у Русији испред руске школе у Београду - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
СРБИЈА
На председничким изборима у руској школи у Београду до сада гласало 2.000 Руса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала