- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Реприза финала у Индијан Велсу – Данил зна шта треба да ради: „Покушаћу да уђем у главу Алкарасу“

© AP Photo / Mark J. TerrillДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
Пратите нас
Пет мечева одиграли су Данил Медведев и Карлос Алкарас један против другог, али финале у Индијан Велсу биће тек њихова друга борба за титулу и то на истом месту на ком се догодила прва. Прошле године славио је Шпанац, а руски тенисер ове године жели да се освети.
У свом најбољем издању приказали су се Данил Медведев и Карлос Алкарас и апсолутно су заслужено стигли до финала,а шта ће се у тој борби за титулу догодити тешко је и претпоставити.
Оно што Данил сигурно зна јесте да ће пробати да уђе у главу свог противника како се не би поновило прошлогодишње финале.
„Гледао сам Карлоса. Одиграо је сјајно у другом а посебно трећем сету. Сећам се шта се догодило прошле године и морам да дам 100 одсто да бих имао шансу у финалу. Њему ова подлога максимално одговара, то је показао у полуфиналу против Синера. Покушаћу да му уђем у главу, играћу са основне линије, ударати из све снаге и надам се да ћу тако успети“, поручио је Медведев.
Руски тенисер свестан је да у мечу са Шпанцем не само да нема простора за грешке, већ мора да игра свој најбољи тенис.
„Као што сам већ рекао, подлога му максимално одговара . Мораћу да играм 11 од 10 ако желим да га победим. Баш тако је било на УС Опену када сам га последњи пут савладао. Низак спор одскок му даје времена да се намести за следећи ударац. Ветар му не смета јер лоптица не иде високо и не лети“, појаснио је четврти тенисер света.
Током каријере Медведев је освојио 20 титула, од тога шест на мастерсима хиљаду серије, а оно што је специфично за његову каријеру јесте да никада није одбранио трофеј. Сви његови пехари освојени су на различитим местима.
Победом у финалу дошао би до титуле на седмом различитом мастерсу, а онда би му за пуну колекцију фалили само Монте Карло и Рим.
Детаљ 172. вечитог дербија - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
СПОРТ
Звездина „петарда“ на Маракани: Страшна партија црвено-белих за још већу предност на табели
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала