- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

ЕУ уводи велике промене у вези с наплатом саобраћајних казни

CC0 / rawpixel.com / Полиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
Пратите нас
Представници Савета ЕУ и Европског парламента постигли су у среду привремени политички договор о директиви која би требало да олакша извршење казни за возаче који почине саобраћајне прекршаје у другој држави чланици.
Привремени политички договор, који још морају да потврде Савет и Парламент да би постао закон, односи се на допуну директиве из 2015. године о прекограничној размени информација о саобраћајним прекршајима у друмском саобраћају.
„Ревидирани закон осигураће једнак третман за све возаче у ЕУ без обзира на њихово држављанство“, рекао је белгијски министар за мобилност Георгес Гилкинет.
Нова директива сада ће, осим најчешћих и најозбиљнијих прекршаја као што су прекорачење брзине или вожња под утицајем алкохола и дрога, укључивати и друге прекршаје.
Међу њима су непоштовање размака између возила, игнорисање забране претицања, опасно претицање, прекршаји при паркирању као што је паркирање преблизу раскрснице или зебри, прелазак пуне беле линије, вожња у погрешном смеру, непоштовање правила о коришћењу коридора за хитне случајеве или коришћење преоптерећеног возила, пренео је „Јутарњи лист“.
Након што нова правила буду и формално усвојена, државе чланице имаће две и по године за преношење директиве у своја национална законодавства.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала