- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев „преживео“ Американца, а Алкарас „грешника“ за финале Индијан Велса /видео/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthКарлос Алкарас и Данил Медведев
Карлос Алкарас и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
Пратите нас
Спектакуларан тенис игра се у Индијан Велсу, где ће се у финалу састати Рус Данил Медведев и други тенисер планете Карлос Алкарас. Шпанац је успео да преокрене против Јаника Синера – 1:6, 6;3, 6:2, а идентичан сценарио режирао је и најбољи руски тенисер, који је славио против Американца Томија Пола – 1:6, 7:6, 6:2.
Финале у „Калифорнијској пустињи“ биће одиграно у недељу од 22 часа.
Очекивала је Америка атомски тенис и спектакл и добила га је! Први су на терен изашли други и трећи рекет планете, а меч је при вођству Италијана 2:1 у гемовима био прекинт због кише. После паузе која је трајала дуже од сат и по, Алкарас је успео да „украде“ сервис ривалу и нанизао је нестврних пет гемова за добијање првог сета резултатом 6:1.
Чинило се да ће се „грешник“ лоше провести, али је онда уследио тотални преокрет, ком је могао мало ко да се нада. Заиграо је свој најбољи тенис Шпанац, деловао је попут фурије на терену и успео је да спаси брејк лопту у другом сету и на крају слави резултатом 6:3.
Трећи сет и велика борба на самом старту, све до трећег гема када је Алкарас успео да дође до брејка, уследила је потврда, а онда и дупли брејк. Већ тада је било јасно да ће Италијан, који до Индијан Велса није знао за пораз ове сезоне, први пут потписати капитулацију.
На крају је Карлос успео да слави резултатом 6:2, искористивши трећу меч лопту за прво финале још од оног са Новаком Ђоковићем у Синсинатију, после 209 дана!
Алкарас је“преживео“ Синера, а Данил Медведев је морао кроз исти „пакао“ да пролази против домаћег тенисера за финале Индијан Велса.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
СПОРТ
Мицић и Покушевски нису спречили пораз Шарлота /видео/
Томи Пол који игра фантастично пред својим навијачима и на бетонској подлози, освојио је уводни гем, затим је направио дупли брејк и експресно је повео 4:0 против фаворизованог Руса.
Успео је четврти рекет данашњице да „поништи“ један брејк и да смањи на 4:1, али је већ у следећем поново претрпео губитак сервиса и Томи Пол је касније искористио пету меч лопту за 6:1.
У другом сету као да се други Данил појавио на терену. Потпуно је „разоружао“ ривала и доминантном и брзом игром, експресно је стигао до дуплог брејка – 4:0.
Имао је Рус огромних 5:2, али ни то није било довољно да се избегне драма. Американац је успео да му отме сервис за 4:5., а како се после играло гем за гем, победника је морао да одлучи тајбрејк у ком је више среће и знања имао Медведев – 7:3.
Губитак тајбрејка очигледно је психолошки и те како утицао на Пола, који је 17. рекет света, па је Рус трећи сет добио иуз два брејка резултатом 6:2 у мечу који је трајао два сата и 25 минута.
Нема дилеме да љубитеље тениса очекује спектакуларно финале између Руса Данила Медведева и Шпанца Карлоса Алкараса.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2024
СПОРТ
Право питање за Ђоковића – има ли лека за „крштеницу“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала