- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Извор власти у Русији је народ; Сви смо у истом тиму

© Sputnik / Sergey Bobylev / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин у изборном штабу
Руски председник Владимир Путин у изборном штабу - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин захвалио је грађанима који су гласали на председничким изборима и поручио да су сви у истом тиму.

"Извор власти у Русији је - народ, од сваког гласа сваког грађанина сачињена је јединствена воља народа. Ко год желео да угуши нашу вољу, свест - никоме то није пошло за руком у историји, није ни сада и неће ни у будућности", поручио је он.

Руски лидер је нагласио да машта о јакој и сувереној Русији и да се нада да ће резултати гласања омогућити да се ти циљеви остваре.
"Избори у Русији су демократски", оценио је руски председник.
Посебну захвалност изразио је борцима у специјалној војној операцији, који не жалећи своје животе, обезбеђују одбрану земље.
Испред нас је много задатака, нема сумње у то да смо консолидовани, поручио је Путин.
Према његовим речима, излазност на председничким изборима показује да Руси осећају да управо од њих зависи много тога.
Резултати избора су одраз поверења грађана и њихових нада да ће све бити испуњено, истакао је Путин.

"Захваљујем свих Русима на поверењу, учинићу све што је у мојој моћи да остварим све приоритетне задатке и циљеве", поручио је руски лидер.

Према његовим речима, сви предвиђени планови за развој Русије који су раније представљени у обраћању Федералној скупштини, несумњиво ће бити решени, а циљеви ће бити постигнути.
Он је, говорећи о изазовима у новом мандату, рекао да је потребно решавати задатке СВО, јачати одбрамбену способност и Оружане снаге Русије.
Он је претходно у разговору са волонтерима рекао да постоје услови за напредак како би Русија била још јача, чвршћа и ефикаснија.

О смрти Наваљног

Путин је, одговарајући на питања новинара, прокоментарисао и смрт Алексеја Наваљног, назвавши је тужним догађајем.
Он је констатовао да се то догађа, то је живот.
„Зар се то није дешавало у Сједињеним Америчким Државама? Дешавало се и то више пута, обратио се Путин америчком новинару који му је поставио.

Крим: Увек ћемо бити уз Путина

Председавајући кримског парламента Владимир Константинов изјавио је да је руски председник Владимир Путин пре десет година елиминисао смртну претњу која је становницима Крима долазила од украјинских власти.
"Кримљани ће увек бити уз Путина, јер је он био са њима 2014. године и склонио смртоносну претњу која се надвила тада над полуострвом. У том тешком моменту он нам је пружио руку помоћи, спасио нас неизбежне катастрофе, помогао да се обезбеди историјски повратак Крима Русији и осигурао невероватан развој полуострва", истакао је Константинов за Спутњик.
У Русији су од 15-17. марта одржани председнички избори. Ово су први председнички избори на којима гласају и становници нових руских региона ─ Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области.
Грађани су бирали између четири кандидата – поред актуелног председника Владимира Путина, на списку кандидата су били и лидер десничарске Либерално-демократске партије (ЛДПР) Леонид Слуцки, лидер комуниста Николај Харитонов, као и Владислав Даванков који представља либерално-центристичку партију „Нови људи“.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
РУСИЈА
Прва порука Путина после објављивања резултата: Русија мора да буде још јача, чвршћа и ефикаснија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала