Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Борељ: Вршићемо притисак на Београд и Приштину да напредују у примени Охридског споразума

© AP Photo / Omar HavanaЖозеп Борељ
Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
Пратите нас
Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ изјавио је, поводом годишњице Охридског споразума и уочи сутрашњег састанка главних преговарача Београда и Приштине у Бриселу, да ће ЕУ наставити да врши притисак на обе стране како би се остварио напредак у примени тог споразума.
Борељ је новинарима у Бриселу, по доласку на састанак Савета ЕУ за спољне послове, подсетио на годишњицу од постизања Охридског споразума и оценио да су Београд и Приштина постигли веома ограничен напредак у примени споразума, упркос, како је навео, великој подршци ЕУ и међународне заједнице.
„Ускоро ће бити нови састанак главних преговарача овде у Бриселу. Веома ми је жао што овај договор, који је било веома тешко постићи, није спроведен. Наставићемо да вршимо притисак на обе стране како бисмо напредовали, али годину дана касније, примена није била баш онаква какву сам очекивао да ће бити“, рекао је Борељ.
Борељ је у недељу позвао лидере Београда и Приштине да остваре напредак у примени Споразума из Охрида и поручио да је крајње време да две стране прекину „зачарани круг криза и тензија“ и пређу у нову, како је рекао, европску еру.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала