- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Некада је могла да буде борба за титулу – садa је прво коло челенџера: Тим победио Филипа у Задру

© AP Photo / Ng Han GuanФилип Крајиновић
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
Пратите нас
Филип Крајиновић, српски тенисер, поражен је од Аустријанца Доминика Тима у првом колу челенџера у Задру резултатом 6:2, 7:6.
Када се помене име Филипа Крајиновића тениски стручњаци често кажу да је то најталентованији тенисер без освојене титуле и то је заиста велика истина. Српски тенисер током каријере одиграо је пет финала и никада није успео да тријумфује.
Његов тенис говорио је да може много више, али Филипова глава увек је некако била погрешно усмерена у најважнијим тренуцима. Збго тога је прошле године одлучио да паузира, а помишљао је и на то да заврши каријеру.
Са друге стране, о истој ствари размишљао је и Доминик Тим који после повреде више није онај стари. Аустријанац има 17 титула у каријери, од тога и један Гренд слем (УС Опен), али овај Тим који сада игра је неки други тенисер.
Тако смо дошли до тога да двојица феноменалних тенисера играју један против другог на челенџеру у Задру. Пре тога имали су два међусобна дуела, један давне 2013. такође на челенџеру, а један у Синсинатију је Крајиновић Тиму препустио само три гема за цео меч. Невероватно је то да је аустријски тенисер после тога освојио свој једини Гренд слем у каријери.
У Задар су стигли неки други Филип и Доминик. Аустријски тенисер је као 90. на свету упао у глави жреб, док је српски тенисер добио специјалну позивницу од организатора.
У првом сету је Тим био бољи, одмах је направио брејк и претио и другим, али је Филип успео да се пробуди и ситгне до изједначења. Међутим, упорнији Доминик направио је још два брејка и тако без великих проблема стигао до предности.
Сличан је био и други сет у којем је Тим поново одмах направио брејк, али врло брзо и други. Крајиновић је вратио један, али био је далеко од преокрета јер му је противник одузео још један сервис гем.
То није било све што је српски тенисер имао да покаже јер је успео да врати други брејк, а затим и трећи па је тако меч који је ишао ка сигурној победи Тима дошао до тај-брејка.
Борио се Филип као лав, али Тим је био упорнији и на крају се пласирао у друго коло.
НОвак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
СПОРТ
Новак изазвао Леброна: „Није лоше?“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала