- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Градоначелник Москве: Уједињење Крима с Русијом – симбол историјске правде

© Sputnik / Макс Ветров / Уђи у базу фотографијаРуске заставе у Симферопољу
Руске заставе у Симферопољу - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
Пратите нас
Пре десет година Крим и Севастопољ су се ујединили с Русијом, а тај датум је постао симбол обнављања историјске правде, оценио је градоначелник Москве Сергеј Собјањин.
„Данас је дан чији се значај за нашу земљу и народ тешко може преценити: пре десет година крим и Севастопољ су се ујединили с Русијом. Тај датум је постао симбол обнове историјске правде“, написао је Собјањин на свом телеграм-каналу.
Он је навео да је Русија, захваљујући јединству свих својих грађана, успела да одоли и наставља да одолева свим тешкоћама и нагласио да су се Крим и Севастопољ током протекле деценије веома променили, да је много тога учињено, а да много тога тек предстоји да се уради.
„За наше право на миран и слободан живот сада се храбро боре учесници специјалне војне операције. Уверен сам да ће Русија, као и сви ми заједно, учинити све да би снови и наде наших људи постати реалност. Истина је на нашој страни. Важно је да будемо свесни да ћемо заједно победити. Честитам вам Кримско пролеће, пријатељи“, додао је Собјанин.
Крим је постао руски регион у марту 2014. године, након референдума који је одржан после државног преврата у Украјини. На референдуму се 96,77 одсто бирача на Криму и 95,6 одсто бирача у Севастопољу изјаснило за уједињење с Русијом.
Председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин је, поводом годишњице, оценио да је избор који су житељи Крима направили на пролеће, показао целом свету њихов дух и карактер.
„Имамо заједничку историју, веру, културу, заједничку домовину – Русију. Та одлука је одредила нашу будућност, отворила нове могућности за развој“, додао је Володин.
Погледајте и:
https://odysee.com/$/embed/@Sputnjik.Srbija:7/Novi-Sputnjik-Poredak---13-03-2024---Odysee:9?r=BtjL49NMPmCKH9jAnYgKmPnXZVrWpcuQ&autoplay=true
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала