- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Код Добановаца у плану изградња модерног насеља Сингидунум у ком ће живети око 9.000 људи

© Sputnik / Лола ЂорђевићСврдло и багер гусеничар на једном од градилишта у Београду
Сврдло и багер гусеничар на једном од градилишта у Београду - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
Пратите нас
На око 250 хектара у Сурчину, између Батајнице и Добановаца, требало би да никне модерно насеље у коме би живело и радило између 8.000 и 9.000 људи. Овај део престонице, где је планирана градња 2.800 станова, биће названо Сингидунум.
Град Београд ставио је на јавни увид план за развој неколико сектора у оквиру комплекса Сингидунум, где би требало да буду изграђени привредни парк, комерцијални садржаји, мешовити градски центри, средња и основна школа и вртићи.
Како је раније најављивано из општине Сурчин, комплекс Сингидунум имаће одлике „Сателитског града“, стамбеног комплекса у близини индустријске зоне, индустријски парк, стамбено-пословни центар и када су у питању објекти од јавне намене, три вртића, основну школу и клинику.
Инвеститорска фирма из Београда која гради овај комплекс у власништву има више од 300 хектара у предметном подручју, а комплекс Сингидунум ће градити на површини од чак 247,5 хектара, тако да овај пројекат заправо представља прави град у малом, наводе „Новости“.
На том подручју је сада пољопривредно земљиште, као и мреже саобраћајница, атарски путеви, мелиорациони канали, електроенергетска мрежа, гасоводна мрежа.
Како се наводи у плану, тренутно нема линија јавног превоза путника за ово подручје, већ је у наредном периоду планирано ширење аутобуског подсистема.
Поред аутобуског подсистема, значајно је, како се додаје, извршити конекцију са железничким станицама које у најближе овом простору, и то: железничка станица Батајница и железничка станица Земун поље, како би се у систему јавног превоза путника користио и БГ воз.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала