- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Невероватан потез решио епски дуел Јокића и Дончића /видео/

© AP Photo / LM OteroНикола Јокић и Лука Дончић
Никола Јокић и Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
Пратите нас
Никола Јокић и Лука Дончић били су актери спектакуларне утакмице у којој је Далас, екипа младог Словенца, савладала браниоца титуле Денвер резултатом 107:105 захваљујући невероватним поготком Кајрија Ирвинга у последњим секундама.
Сваки сусрет Денвера и Даласа представља праву кошаркашку посластицу због Николе Јокића и Луке Дончића који су изузетно мотивисани када играју један против другог. Двојица величанствених играча имају још једну сезону из снова па је тако њихов сусрет на терену сам по себи спектакл.
У овај дуелу боље су ушли Маверикси, а Јокић је заостајао за Дончићем који је на самом старту погодио тројку.
Пробудили су се Нагетси после неколико минута и успели су да преокрену резултат, али чекали су се Јокићеви поени из игре који су стигли тек током седмог минута.
Док је српски ас тражио ритам, Денверове „рупе“ у нападу попуњавао је сјајни Мајкл Портер јуниор. Са друге стране Дончић је блистао и неутралисао сваки Портеров добар потез.
До краја прве деонице Јокић је уписао осам поена, од тога су само четири била из игре. Денвер је после првих 12 минута водио – 34:30.
Друга деоница почела је серијом Маверикса који су преокренули резултат. Највећи проблем за Нагетсе био је Дончић који је везао две тројке и који је после само 15 минута игре имао чак 21 поен!
У великом проблему били су кошаркаши Денвера када се узме у обзир да је Јокић шутирао 2/10, а Џамал Мареј 2/8, али су им помагала слободна бацања уз које су успели да задрже предност – 51:48.
Губио је Денвер касније и са 100:91, али је после крађе времена играча Даласа Јокићева екипа убацила три тројке и вратила се у егал.
Меч је на крају решен акцијом изведеном 2,8 секунди до краја када је Ирвинг левом руком, иако шутира десном, упутио лопту ка кошу потезом који личи на хорог, али не и када се изведе са шест метара.
У шоку су остали сви играчи на терену и сасвим је сигурно да ће заувек памтити тај моменат.
Са друге стране, Јокић ће желети да заборави утакмицу пошто је окончао са 16 поена, 11 скокова и седам асистенција, испод свог стандарда.
У тиму Даласа је доминирао Дончић са 37 поена, девет скокова и три асистенције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала