- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин примио у Кремљу председничке кандидате

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин примио је у Кремљу преосталу тројицу председничких кандидата - Николаја Харитонова, Леонида Слуцког и Владислава Даванкова.
Он је током разговора оценио да је изборни процес био цивилизован и потпуно у складу са руским законом.
Путин их је позвао да наставе заједнички рад у парламенту на промовисању идеја у циљу развоја Русије и констатовао да имају заједничке циљеве.
Харитонов је честитао Путину и додао да Комунистичка партија признаје његову победу. Честиткама се придружио и Слуцки, оценивши да је Путинова победа историјска. Даванков је, уз честитке, оценио да је Путинова победа убедљива.
Владимир Путин освојио је 87,28 одсто гласова на председничким изборима у Русији, саопштио је Централни изборни комитет након обрађених 100 одсто гласачких листића.
Николај Харитонов освојио је 4,31 одсто гласова, Владислав Даванков – 3,85 одсто, а Леонид Слуцки – 3,20 одсто гласова. ЦИК ће објавити званичне резултате избора на специјалној седници у четвртак.
За актуелног шефа државе је гласало више од 76 милиона бирача, што је, такође, рекордни показатељ. Према коначним резултатима из 2018. године, Путин је добио 56.426.399 гласова.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала