- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Западни медији о изборима у Русији: Путинова громогласна победа упркос антируским санкцијама Запада

© Фото : Flickr/ Flash.proЗапад почиње пропагандни рат против Русије
Запад почиње пропагандни рат против Русије - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
Пратите нас
Закључак западних медија на основу прелиминарних резултата председничких избора у Русији је да је актуелни председник Владимир Путин, упркос антируским дејствима, одржао убедљиву победу која ће му омогућити да оствари рекорд за останак на власти.
Британски лист „Фајненшл тајмс“ пише да је Путин овом победом најдуже на власти још од времена Јосифа Стаљина упркос покушајима Запада да уведе жестоке економске санкције против Москве због напада на Украјину.
Амерички „Њујорк тајмс“, са друге стране, наводи да опозиција у Русији није остварила никакав успех. „Није било никаквих индикација да ће ова тиха демонстрација опозиција било шта учинити како би обуздрала Путина који Русију предводи још од 1999. године“, наводи лист.
Шпански „Мундо“ наводи да ће Путин, након што му се заврши и овај шестогодишњи мандат, бити лидер Русије који је најдуже на власти за последња два века. „Путин ће бити најдуже на власти још од времена Екатерине Велике, крајем 1700-их година“, наводи лист.
Британски „Гардијан“ пише да је Путин победио на изборима са огромним бројем гласова, али и да је такав резултат био неизбежан.
Шпански „Паис“ наводи да резултати избора показују да је Путин однео „громогласну победу“ што је посебно важно имајући у виду да је излазност била поприлично висока.
Председнички избори у Русији - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
РУСИЈА
УЖИВО ЦИК: Никад већа излазност у историји Русије, Путину 87,28 одсто гласова – стижу честитке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала