- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Инцидент“ у Албанији, огласио се Рама: Нисам одгурнуо новинарку /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПремијер Албаније Еди Рама
Премијер Албаније Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2024
Пратите нас
Албанска телевизија Сири саопштила је да је премијер Еди Рама гурнуо новинарку Амброзију Мету, која му је поставила питање. Домаћа и међународна новинарска удружења осудила инцидент. Еди Рама одбацио оптужбе и поручио да нема због чега да се извини.
Из телевизије Сири су навели да је Еди Рама гурнуо новинарку након што га је питала "зашто новац пореских обвезника иде у нову луку, док се у садашњој луци Драч продају станови приватног инвеститора".
"Молим вас, не дирајте ме више", рекла је Амброзија Мета Рами након што ју је, како наводи ТВ Сири, албански премијер гурнуо.
Поједини албански медији пренели су да је Рама хтео да додирне новинарку по лицу, али да се она одмакла.

Рама: Немам због чега да се извиним, све се види на снимку

Еди Рама је одбацио тврдње да је гурнуо новинарку, додавши да нема због чега да се извини.
"Извињење? Извињење након потпуно гнусне лажи, док се све види на снимку, а и десетак новинара и камермана су очевици једноставне истине да не само да није било близу агресије, већ је на сва питања одговорено стрпљиво (упркос неколико неетичких прекидања)", навео је Рама на друштвеној мрежи Икс.
Додао је да одбацује "карактеризацију лидера који је показао презир према критичкој штампи", што, како је рекао, "једноставно није тачно".
"Напротив, показујем многим етичким, али и понекад неетичким новинарима своју пуну спремност да одговорим на сва питања, иако је друга категорија навикла да омета", написао је Рама.
Албански премијер поручио је да новинарске организације треба да брину о "заштити вредности слободе, демократије и новинарског интегритета, не само када им прете моћници, већ и када те вредности поткопавају чланови новинарске заједнице".

Удружење албанских новинара: Рама нарушио физички интегритет новинарке

Поводом инцидента реаговало је Удружење албанских новинара, које је саопштило да је Рама нарушио физички интегритет новинарке.
"Удружење албанских новинара изражава солидарност са нашом колегиницом", наводи се у саопштењу објављеном на Фејсбуку.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала