Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак: Дијалог Београда и Приштине ће бити настављен у понедељак

© Sputnik / Лола ЂорђевићСпецијални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2024
Пратите нас
Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак најавио је данас да ће се разговори о одлуци о готовинском пословању на Косову и Метохији наставити следећег понедељка у Бриселу.
Он је на друштвеној мрежи Иск навео да је данас са главним преговарачима Београда и Приштине Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем разговарао о имплементацији Споразума о путу ка нормализацији, као и о утицају одлуке о готовинском пословању.
"Договорили смо се да наставимо са овим питањем следећег понедељка, док ће Споразумом морати да се позабаве лидери", написао је он.
У Бриселу је у уторак одржан тројни састанак делегација Београда и Приштине предвођених Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком.
Петковић је након састанка рекао да је делегација Београда инсистирала пре свега на формирању ЗСО, а да је друго главно питање била одлука Приштине о укидању динара.
Бисљими је истакао да ће до петка Приштина и Београд послати предлоге за решавање питања у вези са динаром, као и да очекује да ће се о томе разговарати идуће недеље.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала