- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Молдавија и Естонија протерују двојицу руских дипломата

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаТалин: Амбасадор Русије позван у Министарство због ставова о догађајима из 1940.
Талин: Амбасадор Русије позван у Министарство због ставова о догађајима из 1940. - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2024
Пратите нас
Молдавија и Естонија прогласиле су за персоне нон грата двојицу службеника руских амбасада у Кишињеву и Талину.
Како је саопштила молдавска страна, амбасадор Русије у тој земљи Олег Васњецов позван је у Министарство спољних послова Молдавије и званично је обавештен о томе да је један од запослених у руској амбасади проглашен за персону нон грата на територији републике и да мора да напусти земљу.
Васњецов је данас позван у молдавско Министарство због отварања бирачких места у Придњестровљу за руске председничке изборе.
Кишињев је дозволио Москви да за председничке изборе отвори само једно бирачко место у републици. Истовремено, власти Молдавије позвали су Русију да одустане од отварања бирачких места на територији Придњестровља и запретиле су реципрочним мерама. Међутим, на крају је у Придњестровљу, где живи преко 200.000 руских држављана, отворено шест бирачких места.
У међувремену је и Министарство спољних послова Естоније позвало отправника послова Русије у тој земљи, којем је уручило ноту о томе да је запослени у руској амбасади, који има дипломатски статус, проглашен за персону нон грата.
„Министарство спољних послова Естоније обавестило је представника руске амбасаде да Естонија не намерава да трпи поступке Русије против независности и суверенитета и сматра да то треба јасно да истакне“, саопштила је прес-служба естонског Министарства.
Погледајте још:
Рига - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
РУСИЈА
Летонија: Балтичке државе и Русију делиће „гвоздена завеса“; Захарова: Хоће ли бити довољно гвожђа?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала