Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Завршен тројни састанак Петковића, Лајчака и Бисљимија у Бриселу

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗаставе Европске уније испред седишта ЕУ у Бриселу
Заставе Европске уније испред седишта ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2024
Пратите нас
У Бриселу је око 16.30 сати завршен тројни састанак делегација Београда и Приштине предвођених Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком.
Састанак је почео око 13 часова и трајао је мало више од три и по сати.
Претходно је одржан састанак делегације експерата Београда коју предводи главни преговарач Београда и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и делегације ЕУ на челу са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак.
Лајчак је јутрос одржао и одвојени састанак са главним преговарачем Приштине Бесником Бисљимијем.
Петковић је раније најавио да ће главне теме дијалога бити оснивање ЗСО, уредба тзв. ЦБК о динару, али и бројна друга питања.
У Бриселу је крајем фебруара одржан састанак о одлуци такозване Централне банке Косова којом се забрањује употреба динара, а која је ступила на снагу 1. фебруара.
На том састанку, делегацију Београда предводио је Петар Петковић, а главни преговарач Приштине Бесник Бисљими није дошао, па су приштинску страну чинили само представници такозване Централне банке Косова.
Након што је Бисљими одбио да учествује на састанку јер, како је тада рекао, динар није тема за дијалог, Лајчак је отпутовао за Приштину, а касније је посетио и Београд.
На КиМ је прошле недеље боравио и специјални изасланик САД за Западни Балкан, који је рекао да се нада да ће влада у Приштини бити флексибилна када је реч о уредби о забрани употребе динара на КиМ у разговорима у оквиру дијалога.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала