- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дубаи „слетео“ на Јадран: Ђоковић потписао плаћање 2,5 милиона евра – Партизан гласао против

© Sputnik / Лола ЂорђевићЂорђе Ђоковић
Ђорђе Ђоковић  - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2024
Пратите нас
Кошаркашки клуб из Дубаија учествоваће у АБА лиги од наредне сезоне, одлучено је на Скупштини регионалног такмичења. Против је био Партизан, Будућност није присуствовала састанку, а за пријем клуба који као директор води Ђорђе Ђоковић гласало је десет клубова.
Дубаи је првобитну понуду од 1,5 милиона евра за учешће подигао на 2,5 милиона, што је био један од услова чланова Скупштине.
Акционари АБА лиге донели су на данашњем скупштинском заседању одлуку о укључењу клуба из Уједињених Арапских Емирата у регионално такмичење.
То значи да ће клуб из УАЕ бити део АБА лиге у периоду од сезоне 2024/25 до 2026/27. Уз могућност продужетка сарадње.
Од раније се зна да је Дубаи у своју понуду укључио плаћање превоза и смештаја тимовима који буду гостовали код њих.

Већ је договорено да Дубаи наредне године заигра у Еврокупу, а извршни директор Евролиге Паулиус Метиејунас и председник такмичења Дејан Бодирога су стали иза тима из Уједињених Арапских Емирата.

После Скупштине регионалног такмичења кошаркашки клуб Партизан огласио се саопштењем како би појаснио своју одлуку.
„Оно што КК Партизан жели да нагласи, јесте да Клуб принципијелно није био против уласка Дубаија у АБА лигу, већ против начина на који је та одлука донета. Такође, Клуб је веома забринут због проширења календара такмичења на још четири утакмице које представљају додатно оптерећење за играче. У прилог конструктивном приступу КК Партизан решавању овог питања иде и чињеница да је финансијска понуда Дубаија повећана управо на иницијативу и инсистирање црно-белих“, пише у саопштењу.
„На крају или почетку, КК Партизан изражава задовољство због ситуације у којој ће од наредне сезоне у Првој АБА лиги моћи да се такмичи шест српских тимова. Упркос забринутости због згуснутог календара и неслагању са редоследом доношења одлука, КК Партизан поздравља могућнлст да се квалитет српских клубова потврди кроз повећан број учесника у највишем рангу регионалног шампионата, уједно и најквалитетнијем такмичењу на нашим просторима“, наводи се у саопштењу Партизана.
Одмах по пријему у АБА лигу и Еврокуп Дубаи ће приступити формирању тима за идућу сезону. У АБА лиги неће имати статус сувласника, али ће добити одрешене руке у склапању спонзорских уговора од којих ће сви имати користи.
Јуниорски тим Дубаија је већ играо на неким турнирима АБА лиге.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
СПОРТ
Јокићева лекција из српског језика – и иронична порука Американцима: „Лепо...“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала