- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Запад изнервирао неуспех покушаја да се дестабилизује ситуација у Русији

© Sputnik / Maxim Skoptsov / Уђи у базу фотографијаИзбори у Русији
Избори у Русији - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2024
Пратите нас
Изјаве Запада о наводном одсуству демократије у Руској Федерацији, дате након резултата председничких избора у Русији, објашњавају се чињеницом да су САД и Велика Британија иритиране неуспехом својих акција на дестабилизацији ситуације у земље, рекао је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев у коментару за портал "Аргументи и факти",
„И Вашингтон и Лондон су иритирани јер су њихове акције на подривању политичке ситуације у Русији пропале“, објаснио је Патрушев.
Што се тиче Европске уније, она је „одавно изгубила сопствено мишљење“.
"Европске државе ћуте чак и о еклатантном терористичком нападу на Северне токове, престале су да истражују шта се догодило. Суверенитет и права демократија у земљама ЕУ су историја", рекао је Патрушев.
"Важно је разумети да Англосаксонци никада неће прихватити праву демократију и независност држава. То објашњава њихово огорчење жељом грађана Русије за слободом и правдом", нагласио је секретар Савета безбедности РФ.
У том контексту, западњаци у својим земљама прогоне неистомишљенике, ограничавају учешће људи у политичком животу и настоје да потисну национални и верски идентитет, приметио је Патрушев. Запад је дуго подржавао фашизам у његовим различитим манифестацијама, а тренутно подстиче неонацизам, користи тероризам у сопствене сврхе, спонзорише антиуставне режиме и води неоколонијалну политику, додао је он.
"Истовремено, Запад учи друге земље „демократији“, што изгледа потпуно смешно“, закључио је Патрушев.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала