- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Председник Државне думе: Свет је дужан да казни кривце за уништење Југославије

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаДржавна дума Русије
Државна дума Русије - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
Пратите нас
Председник Државне думе Вјачеслав Володин позвао је да се да оцена бомбардовања Југославије 1999. године, када је коришћена касетна муниција и гранате са осиромашеним уранијумом.
„Вашингтон од 1999. године чини све да људи забораве како је НАТО, по наређењу САД, заобилазећи Савет безбедности УН, варварски бомбардовао мирни Београд и друге градове Југославије. Свет је дужан да да праведну оцену догађаја из тих година: треба да се позову на одговорност и осуде одговорни за уништење Југославије“, написао је Володин на свом Телеграм каналу.
Он је подсетио да је бомбардовање трајало 78 дана и да је однело хиљаде живота жена, стараца и дјеце.
"НАТО трупе су користиле касетну муницију, као и гранате са осиромашеним уранијумом. Србија се после бомбардовања нашла на првом месту у Европи по броју оболелих од рака", нагласио је председник Државне думе.
"Вашингтон и Брисел су уништили земљу. Неко време после агресије НАТО-а, Савезна Република Југославија је престала да постоји. Али нико од лидера САД и земаља НАТО-а, укључујући Бајдена, никада није кажњен", сматра Володин.
Поред тога, председник Државне думе сматра да кривци нису одговарали ни за смрт Слободана Милошевића у хашком затвору.
Државна дума ће у среду на пленарној седници разматрати обраћање оба дома руског парламента Уједињеним нацијама (УН), међународним парламентарним организацијама и парламентима страних држава у вези са 25. годишњицом од почетка бомбардовања Југославије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала