- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Хемијском факултету у Београду прети затварање, надлежни обећавају помоћ

© Sputnik / Лола ЂорђевићMинистарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић
Mинистарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић  - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
Пратите нас
Министар рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић најавила је да ће држава помоћи Хемијском факултету, као и целом комплексу природњачких факултета, пре свега у погледу спровођења мера енергетске ефикасности.
Она је рекла за Танјуг да је с Хемијским факултетом, који има велика дуговања за струју и грејање и прети му затварање, Министарство рударства и енергетике већ неко време у дијалогу, као и са другим природњачким факултетима који се налазе у том комплексу.
"Разговарали смо с њима како бисмо им, пре свега, помогли да спроведу мере енергетске ефикасности, што ће им на средњи и дуг рок обезбедити и мању потрошњу енергије и самим тим мање рачуне", навела је Ђедовић Хандановић.
Истакла да је то случај са многим јавним зградама у Београду и широм Србије.
Ђедовић Хандановићева је напоменула да то тражи време, али да је први циљ да се почне већ ове године са заменом столарије.

"То је велики комплекс који изискује и неку фазну реконструкцију да би био комплетно урађен и у потпуности енергијски саниран, али наставићемо да с њима разговарамо да бисмо дошли што пре до одрживих решења."

Због неплаћених рачуна, Хемијски факултет је својевремено био затворен, а сада редовно плаћа вишемилионске рачуне за грејање и струју.
Ипак очекују и помоћ државе будући да су рачуни за струју и грејање већи од дотација.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала