- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас отворио душу: „Било ми је тешко“

© AP Photo / Mark Blinch/The Canadian Press via APКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
Пратите нас
Шпански тенисер Карлос Алкарас ужива у тријумфу на Индијан Велсу са огромним осмехом на лицу. Била је то веома важна победа јер су само он и његов тим знали тежак пут који су морали да пређу да би је остварили. Тенисер из Мурсије је иза себе оставио девет веома тешких месеци од последње титуле. Патио је јер није могао да пронађе свој тенис.
На конференцији за новинаре после меча са Данилом Медведевим објаснио је како је доживео и преживео тај тежак период и сушу трофеја.
На неки начин је „отворио душу“ пред новинарима.

„Тешко је то описати речима, јер сам прошао кроз веома тешке месеце. Рецимо да ми је било тешко да пронађем себе у последња два месеца. Нисам уживао на терену, нисам био свој, па ми је било тешко. Много ми значи да подигнем ову титулу, јер сам превазишао проблеме у глави, много физичких проблема. Било је веома посебно за то, не зато што нисам освојио било шта од Вимблдона. То је нешто што ми није важно, то су осећања. Није ме брига. Ради се о уживању у тенису када изађеш на терен. То је једина ствар. То се рачуна. Зато сам заиста срећан, нашао сам себе на овом турниру“, признаје Карлитос.

Шта му се десило?
„Био је то заиста тежак период после Вимблдона. Нисам могао да пронађем свој стил, своју игру, али сам ипак уживао у америчкој турнеји. У Пекингу и Шангају је прошло сасвим добро. Нисам играо добро, али сам уживао. Моја породица, мој тим моји блиски људи су ми рекли шта ми је, да се више не смејем толико на терену. Било ми је тешко да уживам на терену. Били су то тешки тренуци“, истакао је талентовани Шпанац.
На крају је поентирао и истакао која је то највреднија лекција коју носи из САД.
„Заиста сам срећан што сам показао веома добар тенис на овом турниру. Ово је веома посебно место за мене. Веома сам срећан што могу да одбраним титулу овде у Индијан Велсу. Научио сам да можете превазиђите све проблеме које имате, ма какви они били. Ако верујете у себе, имате веома добар тим око себе и напорно радите, можете све да постигнете. То је највреднија лекција коју носим са овог турнира“, констатовао је млади Шпанац.
Александар Пешић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
СПОРТ
Велики проблем за Станковића: „Пешић је избачен из тима“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала