- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Блинкен блокирао саопштење у којем се осуђују руски избори – Запад шокиран

© AP Photo / Armando BabaniAмерички државни секретар Ентони Блинкен у Тирани
Aмерички државни секретар Ентони Блинкен у Тирани - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
Пратите нас
Амерички државни секретар Ентони Блинкен блокирао је текст саопштења Г7 у којем се осуђују председнички избори у Русији, пише италијански лист „Република“.
„Решење САД све је изненадило“, наводи лист.
Лист наводи да су представници Италије, која председава у Г7, припремили саопштење у којем су руске изборе назвали „фарсом“. Међутим, Блинкен, који је учествовао на самиту Г7 у формату видео-конференције, већ током састанка је дао до знања да његова земља неће даље коментарисати ситуацију, пише „Република“.
Како се објашњава, та одлука САД је диктирана жељом да се Москви не да повод да се „меша“ у предстојеће америчке председничке изборе који су заказани за новембар.
Помоћник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан је критиковао изборе у Русији, али је додао да је „Путин председник Русије и да је то реалност", подсећа лист.
Истовремено, у Италији су оцене биле донекле различите. Заменик премијера и министар саобраћаја и инфраструктуре Италије Матео Салвини, лидер странке „Лига“, рекао је да је „примио к знању резултат руских избора“ и да је „народ који гласа увек у праву“. Италијанска премијерка Ђорђа Мелони ограничила се изјавама о наводној незаконитости избора на „окупираним украјинским територијама“.
Погледајте још:
Рејтинг популарности светских лидера - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2024
МУЛТИМЕДИЈА
ИНФОГРАФИКА Путин ужива највеће поверење грађана од свих западних лидера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала