- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ у посети Србији

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE/ Marijana JankovicНачелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-мајор Гојко Кнежевић
Начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-мајор Гојко Кнежевић  - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
Пратите нас
Начелник Заједничког штаба Оружаних снага Босне и Херцеговине генерал-мајор Гојко Кнежевић започео је данас тродневну посету Србији, саопштило је Министарство одбране.
Генерал Кнежевић је, након сусрета с министром одбране Милошем Вучевићем, посетио Генералштаб Војске Србије и с генералом Миланом Мојсиловићем разговарао о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету, досадашњој сарадњи у области одбране и могућностима за њено даље унапређење, саопштило је Министарство одбране.
Двојица генерала констатовала су да се сарадња две војске успешно одвија у оквиру Форума начелника генералштаба балканских земаља, који за циљ има јачање војне сарадње држава региона, као и у области обуке за учешће у мултинационалним операцијама.
У том смислу је посебно наглашена дугогодишња добра сарадња Центра за мировне операције Војске Србије с Центром за обуку за операције подршке миру Оружаних снага БиХ.
Генерал Кнежевић ће у току сутрашњег дана посетити Војну академију и Центар за мировне операције у Београду, где ће му бити представљени капацитети и делокруг рада ових организационих целина Министарства одбране и Војске Србије.
Посета начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ је прилика да се још једном истакне и потврди опредељење Републике Србије за јачање одбрамбене сарадње с БиХ и тако да допринос унапређењу добросуседских односа и безбедносне ситуације у окружењу, наводи се у саопштењу Министарства одбране.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала