- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Маск најавио имплант који ће омогућити враћање вида

© AP Photo / Jose Luis MaganaМикрочип
Микрочип - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2024
Пратите нас
Амерички милијардер Илон Маск најавио је да ће његова биотехнолошка компанија „Неуралинк“ уграђивати имплант у мозак човека, а који је замишљен као средство које ће омогућити слепим људима да виде.
„'Блајндсајт' је следећи пројекат ‘Неуралинка’ након ‘Телепатије’. Верујемо да можемо вратити вид чак и онима који су рођени слепи и који никада нису могли да виде“, написао је Маск на својој друштвеној мрежи „Икс“.
Према његовим речима, имплант се већ тестира на мајмунима.
„Резолуција у почетку може бити ниска, као на првим Нинтендо конзолама, али на крају може достићи ниво нормалног људског вида“, рекао је Муск.
Он је такође прецизирао да мајмуни током експеримента нису повређени.
Претходно је Маск саопштио да је његова биотехнолошка компанија „Неуралинк“ по први пут успешно уградила чип у мозак човека, тврдећи да је та особа у добром стању након операције. Компанија се нада да ће створити интерфејс који ће људима омогућити да контролишу уређаје користећи само свој мозак.
Погледајте и:
Основатель SpaceX Илон Маск шутит с журналистами, делая вид, что ищет ответ на вопрос по мобильному телефону во время пресс-конференции - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2024
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Масков „Неуралинк“ објавио снимак: Људи могу снагом мисли да играју шах/видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала