- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Најбољи односи у историји: Пекинг и Москва наставиће да иду „раме уз раме“

© AP Photo / ROMAN PILIPEYСи Ђинпиг и Владимир Путин
Си Ђинпиг и Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2024
Пратите нас
Пекинг и Москва ће наставити да иду „раме уз раме“ и да једни друге подржавају, изјавио је амбасадор Кине у Русији Џанг Ханхуи.

„Председник Кине Си Ђинпинг честитао је руском лидеру Владимиру Путину поновни избор за председника, што је одраз снажног пријатељства и узајамног политичког поверења између лидера две земље. Државе чврсто подржавају једна другу у питањима која се тичу кључних интереса сваке стране, а стратешка сарадња 'раме уз раме' постаје све тешња“, рекао је кинески дипломата.

Како је истакао, под стратешким руководством Си Ђинпинга и Владимира Путина кинеско-руски односи свеобухватног партнерства и стратешке сарадње, који улазе у нову еру, пролазе кроз најбољи период у историји.
„Билатерални трговински промет успешно је премашио 240 милијарди долара. Ознака 'произведено у Кини' постаје све популарнија међу руским потрошачима, док за руским пољопривредним производима, морским плодовима постоји велика потражња у Кини“, рекао је Џанг Ханхуи.
Дипломата је истакао да је хуманитарна сарадња две земље у успону, а сарадња у сферама као што су образовање, култура, уметност, туризам и здравство наставља да се шири.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала