- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаку је угрожено прво место

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић и Карлос Алкарас
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2024
Пратите нас
Рани пораз Новака Ђоковића и титула Карлоса Алкараса у Индијан Велсу довели су до тога да Шпанац сада више може да се нада првом месту. Српски ас и даље влада светским врхом, али Алкарас може озбиљније да запрети.
Новак Ђоковић одиграо је само два меча у Индијан Велсу па је тако зарадио 50 бодова и тренутно има 9,725, док је Карлос Алкарас сада на 8,805. Разлика је 920 бодова и она би могла да буде још мања после мастерса у Мајамију.
Алкарас ће најпре изгубити 400 освојених поена из Мајамија прошле године, али уколико прође полуфинале биће у плусу. То му међутим неће бити довољно за напад на прво место.
Шпанцу је за престизање Новака најпре потребно да освоји мастерс у Мајамију, а затим и да тријумфује у Монте Карлу.
Титулом у Мајамију Карлос би имао мало више од 500 бодова заостатка у односу на Ђоковић, а српски ас му се на том месту неће испречити јер је одлучио да пропусти други мастерс у сезони.
Међутим, Новак се враћа у Монте Карлу и нема сумње да ће бити мотивисан да докаже да је још увек најбољи па ће тако за младог Шпанца турнир у Кнежевини бити чини се тежи изазов.
Оно што са друге стране треба да брине Новака јесте невероватна форма у којој се налази млади Алкарас. После седам месеци без финала, он је стигао до тријумфа у Индијан Велсу и то после победа над Јаником Синером у полуфиналу и Данилом Медведевом у финалу.
Александар Пешић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
СПОРТ
Велики проблем за Станковића: „Пешић је избачен из тима“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала