- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Први пут човеку пресађен бубрег од генетски модификоване свиње

CC0 / Unsplash/National Cancer Institute / Лекари у болници
Лекари у болници - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2024
Пратите нас
Ричард Слејман стар 62 године, који је патио од завршног стадијума болести бубрега, постао је први човек који је добио нови бубрег од генетски модификоване свиње, саопштили су лекари из Опште болнице Масачусетс у Бостону.
Четворочасовна операција трансплантације, изведена 16. марта, "означава велику прекретницу у потрази за обезбеђивањем лакше доступних органа пацијентима", наводи се у саопштењу болнице, пренео је Ројтерс.
Доктори из Опште болнице Масачусетс рекли су за Њујорк тајмс да изгледа да је Слејманов нови бубрег функционалан и да је успео да заустави дијализу, преноси Форбс.
Бубрег је обезбедио еЏенесис из Кембриџа, у Масачусетсу, а Слејман се добро опоравља и очекује се да ће ускоро бити отпуштен, иако ће га лекари пратити како би се уверили да нема знакова одбацивања органа, саопштили су из болнице.
„Гледао сам то не само као на начин да ми помогнете, већ и као начин да пружим наду хиљадама људи којима је потребна трансплантација да би преживели“, рекао је Слејман у изјави коју је објавила болница, пренели су медији.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала