- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Северна флота Ратне морнарице Русије добила новог команданта

© Sputnik / В. Киселев / Уђи у базу фотографијаБаза нуклеарних подморница Русије,
База нуклеарних подморница Русије, - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2024
Пратите нас
Вице-адмирал Константин Кабанцов привремено обавља дужност команданта Северне флоте Ратне морнарице Русије, саопштено је на сајту Министарства одбране Русије.

„Привремени вршилац дужности команданта Северне флоте вице-адмирал Константина Кабанцов је заједно са губернатором Мурманске области Андрејем Чибисом поздравио посаду најновије ракетне подводне крстарице стратешке намене ‘Император Александар III’. Она је примљена у Ратну морнарицу Русије крајем прошле године. Свим морнарима су честитали 118. годишњицу флоте“, наводи се у саопштењу.

Како су појаснили у Министарству одбране Русије, Кабанцов је рекао да сви морнари успешно остварују задатке како би одржали висок степен борбене спремности морских стратешких нуклеарних снага. Основу ових снага чине нуклеарне подводне крстарице Северне флоте са балистичким ракетама, као и снаге опште намене вишенаменских нуклеарних и дизел-електричних подморница.
Кабанцов је изразио дубоку захвалност посадама на подморницама, ветеранима подморничке флоте и члановима њихових породица на посвећености послу и храбрости. Пожелео им је успеха у раду и добро здравље.
Губернатор Чибис је честитао празник и подвукао да је њихова професија увек била одлика храбрих и духом јаких људи. Према његовим речима, у условима нестабилне међународне ситуације ова служба има посебан значај.
Раније је адмирал Александар Мојсејев именован за вршиоца дужности главног команданта Ратне морнарице Русије на церемонији у Кронштату.
Кронштат - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2024
РУСИЈА
Именован нови вршилац дужности главног команданта Ратне морнарице Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала