- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија у Русији има и специјалног госта: „Да уживамо у Москви!“ /видео/

© AFP 2023 / PASCAL GEORGEПредраг Мијатовић и Драган Стојковић
Предраг Мијатовић и Драган Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2024
Пратите нас
Специјални гост делегације Фудбалског савеза Србије на гостовању у Москви је Предраг Мијатовић, легендарни фудбалер.
Србија и Русија ће играти у четвртак од 21.00 у руској престоници пријатељску утакмицу, а међу званицама је и Мијатовић.
@sputnik.srbija @Sputnik Србија Kо ако не Срби! Све што би требало да знате о спектаклу у Москви #srbija #rusija #fudbal #sputnjiksport #dinamomoscow #vtbarena #сербия #россия #футбол #мяч ♬ original sound - Sputnik Србија
Његовом присуству се посебно радује селектор Србије Драган Стојковић.
„Ту је и Предраг Мијатовић, он ће да буде наш специјални гост. Такође велико европско име, бивши играч Реала, о његовој каријери да не говорим. Биће то добра утакмица са пуно важних људи и мислим да ће сви моћи да уживају у ономе што ће видети", навео је Стојковић.
Мијатовић се захвалио ФСС на позиву.
„Драго ми је да сам ту, да видим какав је амбијент. Са Пиксијем сам дугогодишњи пријатељ, а са људима у Савезу имам врло добар однос. Уживаћемо у Москви, амбијент је добар, а момци су мотивисани и фокусирани на Европско првенство што је врло битно. Сматрам да Србија може да нас изненади на Европском првенству, има квалитет. Потребно је заборавити шта је било у Катару и концентрисати се на Немачку. Надам се да ћемо уживати у Москви, идемо до правих резултата".
Упркос епитету контролног сусрета извесно је да ће Русија изаћи са високим амбицијама на мегдан с обзиром на суспензију и чињеницу да ће после две и по године одмерити снаге са неком европском селекцијом.
„Сећам се наших утакмица против Русије. То су фина искуства, додуше сада већ давна. Ово је пријатељска утакмица где ће се видети неке ствари и извући поуке. У данашње време нема пријатељских утакмица и интересује ме какав ће дуел бити. Руси су мотивисани јер је ово једини начин да ураде нешто, због ембарга. И ми смо прошли кроз слично искуство".
Са друге стране, из перспективе Србије ће провера која следи, као и све остале до пута у Немачку, представљати прилику да се Орлови припреме за такмичење ишчекивано 24 године. Управо Мијатовић је био део репрезентације која је 2000. године играла у Белгији и Холандији, а некадашњи офанзивац не скрива да није могао да наслути да следи тако дуг изостанак са континенталне смотре
„Не бих веровао да ми је неко рекао да ћемо чекати 24 године, као што нико ко воли фудбал не би могао да поверује. То је заиста дуг период, али је Пикси одвео репрезентацију на Светско првенство, што је битно и позитивно, а затим и на Европско првенство. То је добар циклус, повезана два велика такмичења, а апсолутно сам сигуран да ту није крај. Надам се да је екипа кадра да уради нашто и имам осећај да ће ово Европско првенство бити право за Србију. Када причамо о последњем континенталном такмичењу на којем смо учествовали враћају ми се слике из тог периода. Били смо добар тим, добра генерација, али су нас сачекали ти Холанђани сачекали, као и на Светском првенству када сам промашио пенал. Хтели смо да се на Европском првенству реванширамо, али су нас тада баш декласирали. Србија је у компликованој групи, јер су све групе компликоване, али сматрам да може да прође без проблема групну фазу, а касније је све могуће".
Као некадашњи голгетер, Мијатовић је посебан осврт направио на конкуренцију међу офанзивцима и чињеницу да су Александар Митровић, Душан Влаховић и Лука Јовић оставили запажен траг у месецима иза нас.
„Када су шпицеви у питању, њихове игре су добра и позитивна вест. Фудбал се игра за голове. Да бисте победили морате да постигнете гол више и када би се утакмице играле на 0:0 фудбал не би био то што јесте. Србија има срећу да има три велика нападача, у великим клубовима. Митровић и даље постиже голове, још је кандидат за Златну лопту и најбољи јестрелац у историји Србије, Јовић се пробудио, Влаховић игра сјајно... Селектор је на слатким мукама, али то би сваки селектор волео - три шпица у топ форми. Не могу да играју сва тројица, али је свакако позитивна ситуација", истакао је Мијатовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала