Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: Радићу на томе да Скупштину Србије што више приближим привреди

© Tanjug / RADE PRELIĆПредседник Скупштине Србије Ана Брнабић и председник ПКС Марко Чадеж
Председник Скупштине Србије Ана Брнабић и председник ПКС Марко Чадеж - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2024
Пратите нас
Председник Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је парламент највише законодавно тело и да је њена визија да он игра још активнију улогу у даљој трансформацији и јачању Србије.
Она је у Привредној комори Србије (ПКС) на представљању новог дигиталног сервиса за подршку компанијама у унапређењу пословања, Иноверс (Инно Версе) платформе која је заснована на вештачкој интелигенцији, рекла да ће радити и на томе да Скупштину Србије што више приближи привреди.
"Гледаћу да са свима у Скупштини Србије, свим посланицима, релевантним радним телима, одборима, парламентарним делегацијама изградимо бољи и јачи мост ка привреди и да отворимо врата Народне скупштине Републике Србије за нашу привреду, како за стране инвеститоре, тако још много више и значајније за домаћу привреду, за наша микро, мала, средња предузећа ипородичне фирме", казала је Брнабићева.
Како је нагласила, циљ је да се допринесе расту, развоју и јачању Србије у прилично комплексним временима и изазовним околностима.
Брнабићевој је данас у ПКС, председник тог удружења привредника Марко Чадеж, доделио Специјално признање за посебан допринос дигиталној трансформацији и развоју ИКТ сектора привреде Србије.
Чадеж је том приликом казао да он лично јако цени Ану Брнабић и све што је она урадила за српску привреду у целини.
Он је рекао да до пре осам година скоро нико није разумео шта је она хтела, односно шта значи то плаћати без печата, како да се региструјемо и порезе плаћамо преко компјутера, а данас смо десет пута увећали извоз софтвера из Србије.
Чадеж је нагласио да је данас визија Србије промењена и да смо из земље која прави проблеме односно из перцепције неког лошег региона, постали водећа дигитална дестинацијацелог континента
"То без Ане, њеног тима и њене енергије не би било могуће и надам се да ће она тако и наставити", рекао је први човек ПКС.
Он је додао да очекује да ће Србија сада у оном делу када су законодавства у питању имати законе који ће да омогуће још дигиталнију, бржу и иновативнију Србију.
"Ана, хвала ти за све и хвала ти пре свега на једном дивном пријатељству. Ово није награда за животно дело и немој то тако да схватиш", поручио је Чадеж Брнабићевој приликом доделе признања.
У ПКС-у је данас представљен и нови дигитални сервис за подршку компанијама у унапређењу пословања, Иноверс (Инно Версе) платформа, заснована на вештачкој интелигенцији.
Та платформа, како је речено, помаже компанијама у пословању коришћењем најсавременијих технологија и применом иновација.
Истакнуто је и да је та нова дигитална платформа намењена повезивању не само компанија и стартапа, већ и научно-истраживачких институција и академске заједнице са циљем креирања нових пројеката и послова, размене идеја и иновација, као и њихове примене у пракси, пренео је Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала