- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чак и критичар зна: „Новак није забринут – ово је била предсезона“

© AP Photo / Louise DelmotteНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2024
Пратите нас
Рани пораз Новака Ђоковића на Индијан Велсу делује да није много разочарао српског аса који је увелико почео да планира сезону на шљаци. Матс Виландер, чувени шведски тенисер који је у прошлости често критиковао Новака, такође сматра да ће српски ас бити спреман за наставак сезоне без обзира на неочекивани пораз.
Док тениски свет бруји о Новаку Ђоковићу и његовој не тако доброј форми од почетка године, најбољи тенисер света ужива и делује да не брине, јер очигледно зна који су му циљеви и верује да ће за њих бити спреман.
У то је уверен и Матс Виландер који је за „Еуроспорт“ анализирао Новаков пораз у трећем колу Индијан Велса.
„Нисам забринут за Новака, а сигуран сам да није он за самог себе. Јасно ми је да би волео да освоји сваки турнир на којем игра, да добије сваки меч, али сматрам да некада иде на турнире чисто да би тестирао самог себе. Њега није брига када доживи пораз на мањим турнирима“, уверен је Виландер.
Покушао је бивши шведски тенисер са уђе у „Новакову главу“.
„Новак се пита колико су добри његови тренинзи код куће или где год да тренира, а онда оде на турнир да одмери снаге са осталим професионалцима, најбољим играчима на свету и после меча-два-три, какав год да је резултат, Ђоковић схвати да је на довољно добром нивоу, да не мора да буде бољи у том тренутку“, објаснио је Виландер.
Такође, сматра да ће први рекет света играти најбоље онда када му буде било најпотребније, односно на Гренд слемовима.
„Ролан Гарос је за два месеца и он ће тада бити на највишем нивоу. Одмах иде и Вимблдон. А, што се тиче садашњег дела сезоне, у смислу такмичења, све изгледа помало као предсезона“, истакао је Виландер.
Седмоструки Гренд слем шампион објаснио је да је за српског аса боље када игра мање.
„У суштини, Новак је одиграо неколико мечева, видео је колико је близу форме и рекао себи: „Идем кући да још тренирам и бићу спреман за наредни турнир“. Нисам забринут. Штавише, увек сам био забринут када је Новак превише побеђивао. А, то није случај последњих година, јер мање игра, али је зато свеж на гренд слемовима и њих осваја“, закључио је Матс Виландер.
Новак би на терену поново требало да буде од семог априла када почиње мастерс у Монте Карлу.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2024
СПОРТ
Зашто Новак није гледао Србију и Русију?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала