- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Широм света осуђују терористички акт у „Крокус сити холу“ у Москви

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Уђи у базу фотографијаТерористички акт у Крокус сити холу у Москви
Терористички акт у Крокус сити холу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2024
Пратите нас
Осуде терористичког акта у Московској области, у ком је према првим подацима 40 људи погинуло а око 100 рањено, стижу са свих страна света, па и из оних са Запада.
Портпарол Спољнополитичке службе Европске уније Петер Стано саопштио је на друштвеној мрежи Икс да је ЕУ шокирана и потресена саопштењима о терористичком акту у Крокус сити холу, као и да унија осуђује све нападе на цивиле и изражава саучешће грађанима Русије.
Председник Италије Серђо Матарела изјавио је да сурови терористички акт у Москви захтева одлучну осуду, борба против тероризма мора да буде обавеза међународне заједнице.
Амбасада Сједињених Америчких Држава саопштила је да је шокирана терористичким нападом у Подмосковљу и изражава саучешће руском народу.
Такође, амбасада Велике Британије у Русији осудила је терористички напад у "Крокусу" и упутила саучешће породицама и рођацима погинулих и повређених.
Министарство спољних послова Француске изразило је саучешће руском народу после терористичког напада у Москви.
Министарство спољних послова Шпаније саопштило је да је потресено вестима из Русије, осудило све облике насиље и упутило је саучешће породицама погинулих.
Министарство спољних послова Швајцарске саопштило је да је потресено терористичким актом у концертној дворани у Москви и изразило је саучешће породицама погинулих.
Министарство спољних послова Белорусије назвало је напад у „Крокус сити холу“ монструозним терористичким актом који не може имати оправдања.
Шеф турске дипломатије телефонирао је Сергеју Лаврову и у име председника Реџепа Тајипа Ердогана пренео саучешће народу Русије поводом трагедије у "Крокус сити холу" и изразио бепоговорну осуду тог терористичког акта.
Портпарол Министарства спољних послова Ирана Насер Канаани осудио је терористички акт у Подмосковљу и изјавио да је Иран уз Русију у овом трагичном тренутку.
Такође, Министарство спољних послова Сирије истакло је да одлучно осуђује кукавички терористички акт у Крокус сити холу, упутило саучешће породицама жртва и пожелело брз опоравак повређенима.
Председник Азербејџана Илхам Алијев изразио је саучешће руском лидеру Владимиру Путину у вези са терористичким актом у Москви, рекавши да је дубоко потресен монструозним терористичким нападом.
С одлучном осудом терористичког акта огласило се и Министарство споних послова Узбекистана, као и Азербејџана.
Шеф дипломатије Кубе Бруно Родригес Париља осудио је терористички акт услед ког је много људи погинуло и рањено и изразио најдубље саучешће народу и влади Русије, а посебно породицама и ближњима погинулих.
Председник Венецуеле Николас Мадуро изразио је саучешће поводом терористичког акта у "Крокусу" изразивши уверење у јединство руског народа.
Са осудом терористичког акта у Московској области огласило се и Министарство спољних послова Египта.
Уједињени Арапски Емирати осуђују терористички акт у "Крокусу" и одбацују све облике насиља којима се крши међународно право, саопштило је Министарство спољних послова земље.
Осуде напада стигле су и са Запада: из Министарства спољних послова Италије и Министарства њпоних послова Немачке, као и Луксембурга.
Претходно, руска ФСБ је саопштила да је у концертној дворани „Крокус сити хол“ на северозападу Москве дошло до пуцњаве, а потом и пожара. Како је саопштио ФСБ, према првим информацијама, има 40 мртвих и више од 100 рањених. Кров дворане који је захваћен пожаром почео је да руши.
Дан жалости поводом терористичког напада у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2024
РУСИЈА
Број погинулих у терористичком нападу достигао 137 особа; Тројица нападача признала кривицу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала