Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Надам се да ће Русија терористе или ухапсити или ликвидирати

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изразио је саучешће грађанима и руководству Русије поводом напада у концертној дворани у Москви у ком је, према првим информацијама, убијено 40, а рањено више од 100 људи.
"Најискреније саучешће у нади да ће терористи који су ово злодело починили бити ухапшени или ликвидирани", рекао је Вучић гостујући на ТВ Прва и додао:
„Надамо се да се овако нешто више неће догодити“.
Према његовим речима раније је било упозорења да би овакав терористички напад могао да се догоди у Русији.
„То је нешто што смо говорили много пута, али мало ко је желео да чује, мало ко је желео и да верује, мало коме је падало на памет да сагледа чињенице. Још 7. марта је америчка амбасада позвала своје грађане да не иду у шопинг центре. То су урадили затим и Британци и још неко. То значи да су њихове специјалне службе пресреле одређене разговоре и дошле до информације и знале да ће то да се догоди“, рекао је Вучић.
Он је рекао да постоји више разлога за сазивање седнице Савета за националну безбедност, а да је дешавање у Москви непосредан разлог.
„Сматрам да смо свакога дана све ближе великом светском сукобу“, казао је Вучић.
Вучић је рекао да ће се радити на апсолутној заштити безбедности у Србији и да ће на томе радити све агенције.
„Предлагаћемо и неке нове законе. Значајно ћемо повећати кривичне казне за оне које ухватимо са хладним оружјем било где. Идемо у Народну скупштину са тим предлогом. Хоћемо да Београд буде један од три најсигурнија града“, истакао је Вучић.
„За мене је важно са кажемо сутра и нашој полицији и БИА да у већем броју запоседну шопинг молове, стадионе. Да урадимо све што је могуће да сачувамо наше становништво. Сутра имамо утакмицу Звезда-Зенит и ви знате то је утакмица за нас високог ризика због много ствари. Даћемо све од себе, птица неће моћи да пролети и угрози било госте наше, било домаћине, било ког. А то нека сад размишљају они што су мислили да било шта ураде. Бићемо немилосрдни према свакоме ко жели да угрожи наше становништво“, поручио је председник Србије.
Дан жалости поводом терористичког напада у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2024
РУСИЈА
Број погинулих у терористичком нападу достигао 137 особа; Тројица нападача признала кривицу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала