- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Терористички напад у Москви треба да осуди цео свет

© Sputnik / Maksim Blinov / Уђи у базу фотографијаПуцњава и пожар у концертној дворани „Крокус сити хол“ у Москви
Пуцњава и пожар у концертној дворани „Крокус сити хол“ у Москви - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2024
Пратите нас
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова назвала је терористичким актом дешавања у „Крокус сити холу“ у Москви и истакла да цела међународна заједница треба да осуди трагичне догађаје у концертној дворани у Подмосковљу.
Према њеним речима, генерални секретар Уједињених нација и цела међународна заједница треба беспоговорно да осуде терористички акт, Русија то захтева.
„Саопштење кабинета Генералног секретара Уједињених нација у коме он наводи да је 'ожалошћен' због дешавања у 'Крокус сити холу' није у складу са оним што се догодило, снимци крвавог терористичког акта не изазивају 'тугу', већ ужас, шок“, изјавила је Захарова.
Поред тога, она је истакла да реакција Вашингтона који је саопштио да не види да су Украјина и како су рекли, Украјинци, умешани у терористички акт изазива питања.

„По ком основу званичници у Вашингтону дају некакве закључке о нечијој умешаности усред трагедије?“, истакла је Захарова на ТВ каналу Русија 24.

""Ако САД или било која друга држава има или је имала поуздане податке у вези с тим, они морају одмах да се предају руској страни. Ако таквих података нема, онда ни Бела кућа ни било ко други нема право да даје индулгенцију било коме, јер ће све умешане, како је саопштило руско руководство, идентификовати надлежни органи“, додала је званична представница руског Министарства спољних послова.
Захарова је такође рекла да уколико САД имају поуздане информације о терористичком акту да их је неопходно без одлагања предати руској страни, прокоментарисавши тако изјаву портпарола Беле куће Џона Кирбија да САД не виде знакове да су Украјина или Украјинци умешани у терористички акт у Москви.
Портпарол је на свом Телеграм каналу објавила да Министарство спољних послова Русије добија позиве од обичних грађана из разних земаља света који упућују саучешћа у вези са страшном трагедијом у „Крокус сити холу“, као и речи којима оштро осуђују овај крвави терористички акт, који се одвија пред очима целог човечанства.
Претходно, Федерална служба безбедности Русије је саопштила да је у концертној дворани „Крокус сити хол“ на северозападу Москве дошло до пуцњаве, а потом и пожара. У нападу има мртвих.
Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2024
РУСИЈА
Симоњан поручила амбасадама Запада о могућим терористичким нападима у Русији: Да нисте саучесници?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала