- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бела кућа каже да је упозоравала Москву да може доћи до терористичког напада

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе су у марту добиле информације да се припрема терористички напад у Москви, вероватно на местима где је велика концентрација људи, и поделиле их са руском страном, наводи се у саопштењу које је Спутњик добио од званичне представнице Савета за националну безбедност Беле куће Едријен Вотсон.
„Раније овог месеца, америчка влада је добила информације о планираном терористичком нападу у Москви, потенцијално на местима масовног окупљања људи, укључујући концерте, што је навело Стејт департмент да изда јавно упозорење Американцима у Русији“, рекла је Вотсонова агенцији.
Америчка влада је такође поделила податке са руским властима на основу дугогодишње праксе о „обавезном упозорењу“ у таквим случајевима, рекла је она.
У терористичком нападу на концертну дворану Крокус сити хол у Красногорску код Москве погинуло је, према последњим подацима Истражног комитета, најмање 60 људи, али у ресору напомињу да би тај број могао да порасте. Министар здравља Михаил Мурашко рекао је да је хоспитализовано 115 особа, од којих је петоро деце, 60 одраслих и једно дете су у тешком стању.
Дан жалости поводом терористичког напада у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2024
РУСИЈА
Број погинулих у терористичком нападу достигао 137 особа; Тројица нападача признала кривицу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала