- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кадиров: Војници пука „Ахмат-Русија“ учествовали у хапшењу терориста у Брјанској области

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаПрипадници снага за специјалне намене "Ахмат"
Припадници снага за специјалне намене Ахмат - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2024
Пратите нас
Војници пука „Ахмат-Русија“ Министарства одбране Русије учествовали су у привођењу четворице терориста у Брјанској области који су директно умешани у убиства у „Крокус сити холу“, изјавио је лидер Чеченије Рамзан Кадиров

„Војници пука 'Ахмат-Русија' Министарства одбране Русије, који су стационирани у Брјанској области и осигуравају заштиту државне границе Русије са Украјином, заједно су са Центром за специјалне намене ФСБ-а ухапсили четворицу у Брјанској области у покушају да пређу руско-украјинску границу. Они су непосредно учествовали у убијању људи у „Крокус сити холу“, написао је Кадиров на друштвеним мрежама.

Према његовим информацијама, чеченски војници су дошли на локацију на којој су тражили терористе око три сата после поноћи и одмах почели да претражују подручје заједно са Центром за специјалне намене ФСБ-а и војницима Лењинградског војног округа Оружаних снага Русије.
Увече 22. марта група маскираних људи отворила је ватру на Крокус сити хол пре почетка концерта групе Пикник. Касније су одјекнуле експлозије. Најмање 143 особе је убијено, а претпоставља се да ће та бројка и даље расти. ФСБ Русије је саопштио да је у близини руско-украјинске границе приведено 11 људи, укључујући четворицу терориста.
Терористички акт у Крокус сити холу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2024
РУСИЈА
Објављен снимак признања осумњиченог за терористички напад у Москви /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала