Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Примаков: Забринути смо због тешке ситуације у којој се налази Вучић

© Sputnik / Лола ЂорђевићДиректор руске Агенције за питања ЗНД, дијаспору и међународну хуманитарну сарадњу Россотрудњичество Јевгениј Примаков
Директор руске Агенције за питања ЗНД, дијаспору и међународну хуманитарну сарадњу Россотрудњичество Јевгениј Примаков - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2024
Пратите нас
У Русији смо забринути због тешке ситуације у којој се налази председник Србије Александар Вучић и вероватно данас у свету нема лидера коме је толико тешко да балансира у односима између Истока и Запада, изјавио је Јевгениј Примаков, директор "Россотрудничества", дела руског Министарства иностраних послова која се бави културним пројектима.
Он је у интервјуу за данашњу "Политику" рекао да сматра да је Вучићев однос према Русији пријатељски.
"Не желим да ласкам, али Александар Вучић је заиста мудар и опрезан државник, неспорно велики патриота", навео је он и додао да воли Србију и да радо долази у њу, те да се у нашој земљи осећа као код куће.
Говорећи о сутрашњој 25. годишњици агресије НАТО-а на Србију оценио је да је она отворила Пандорину кутију, односно врата пакла, преноси Танјуг.
"После агресије на вашу земљу уследили су Ирак, Либија, провокације у Грузији и нажалост то што сада видимо у Украјини. Агресија НАТО-а на вашу земљу створила је криминалну парадржавну структуру, која представља главну базу преко које се шверцују наркотици по Европи", рекао је он.
Додао је да су са већине територије те криминалне парадржавне структуре етнички очишћени Срби, а они који су опстали на северу суочавају се са свакодневним притисцима и терором са крајњим циљем да и они напусте своја вековна огњишта.
Примаков се осврнуо и на потез свога деде који је у време НАТО бомбардовања Србије био председник руске владе, када је иако је летео у званичну посету САД, тражио од пилота да окрене авион и врати се назад.
"Мој деда Јевгениј Максимович према свом чину окретања авиона односио се увек веома спокојно и није сматрао да је то херојски, већ пре свега симболичан поступак", рекао је он.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала