- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

За Србина је Русија друга кућа – и пати због трагедије у Москви: „Срце ми се слама!“

© Sputnik / Лола ЂорђевићРуска и српска застава
Руска и српска застава - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2024
Пратите нас
Иван Миладиновић, српски фудбалер који има и пасош Русије, скрхан је због трагедије која се догодила у Москви.
Миладиновић је за руске медије рекао да је помно пратио дешавања из Москве где је у терористичком нападу страдало 133 људи.
Миладиновић је године провео у Москви, сада игра у Казахстану, али је остао веома везан за Русију.
„У Астани је временска разлика са Москвом плус два сата, тако да сам тек јутрос сазнао шта се десило. Читао сам вести на Телеграму, било је тешко гледати све ове снимке – било је толико деце, толико људи. Нажалост, видео сам и видео снимке погубљења. Веома ми је тешко. Не знам ни како да пренесем емоције. Срце ми се слама. Поцепано је. Желео бих да изразим саучешће жртвама и њиховим породицама“, навео је Миладиновић.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Србин је одиграо 86 утакмица у Премијер лиги Русије, уз један гол и две асистенције. Највећу државу света сматра својом другом кућом.
„Русија је јака земља. Ово је мој дом. Ако се на крају уговора са Тоболом укаже прилика да се вратим у Русију, нећу оклевати ни секунде. У Русији сам провео 6,5 година и за све то време није било непријатних инцидената због којих сам осећао да сам у опасности. Напротив, увек је све било удобно и мирно", уверава искусни одбрамбени играч.
Навршиће се у недељу 25 година од почетка НАТО бомбардовања Савезне републике Југославије 1999. године, а Миладиновић се с горчином присећа тих месеци.
„Проживео сам бомбардовање као дете 1999. године. Имао сам велику срећу да нисам запао у неку опасну ситуацију у том периоду. Знам како је то бити забринут. Људи су сада у Русији забринути. Међутим, рекао сам и у разговорима са саиграчима у Казахстану да сам био у Русији и пре и током догађаја у Украјини и да се тамо ништа с безбедносног аспекта није променило. Сада ми се срца слама због овог инцидента", емотиван је Миладиновић.
Иван је у Србији наступао за Јагодину, Табане, Слогу из Краљева и Раднички из Ниша, а са Чаира се преселио у Сочи 2018. године. Сезону 2021/22 провео је у Нижњем Новгороду на позајмици. Пре два месеца преселио се као слободан играч у казахстански Тобол.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала