Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лазаревић: Агресија извршена Хитлеровом доктрином блиц крига, данас убијају радиоактивним оружјем

© Sputnik / Лола ЂорђевићГенерал - пуковник у пензији Владимир Лазаревић
Генерал - пуковник у пензији Владимир Лазаревић - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2024
Пратите нас
Генерал - пуковник у пензији Владимир Лазаревић, који је био командант ратног Приштинског корпуса током НАТО агресије и командант треће армије војске Савезне Републике Југославије изјавио је данас да је пре 25 година извршена агресија на нашу земљу чији је циљ био монструозна примена Хитлерове доктрине блиц крига.
Он је на откривању спомен плоче Новим косовским јунацима поводом 25. годишњице НАТО агресије на нашу земљу у крипти Храма Светог Василија Острошког у Нишу, рекао да је такозвани запад планирао да за 96 сати убију више од 20.000 припадника приштинског корпуса, да паралишу привреду и друштвени живот у земљи и приморају Србију на окупацију, да понизе српски народ.
"Пре 25 година такозвани запад са НАТО алијансом је извршио злочиначку агресију без преседана у историји ратовања у једном од најасиметричнијих ратова у људској историји. Циљ им је био да не оставе камен на камену, да присиле Србију да клечи и моли - 'уништи, деградирај' била је геноцидна команда коју је Весли Кларк издао", рекао је Лазаревић, преноси Танјуг.
Према његовим речима, тада је вођен пропагандни, психолошки рат против народа и војске са свим расположивим наоружањем и како су неки говорили "нуклеарни рат" и "мали трећи светски рат".
"Остварили су војну надмоћ 600 наспрам једног, убијали су немоћне, недужне цивиле, жену, децу, бебе. у згаришта су претварали насеља, цркве и манастире. Данас 25 година убијају по Србији употребом радиоактивног оружја", рекао је Лазаревић.
Како је рекао у таквим условима, у немогућој мисији нашла се наша земља, а посебно трећа армија.
"Највећој светској сили наше снаге су супротставиле своју инфериорну моћ, али ми смо имали своје тајно оружје - безгранични патриотизам, хероизам, морал, ефикасно командовање", рекао је генерал у пензији.
Он је казао да се у крипти цркве налазе остаци наших јунака, као и да је на 19 плоча исписано о злочинима НАТО алијансе.
"Косовским јунацима у славу предака остаје за незаборав, јер заборав је најтежи злочин према прецима и грех према потомцима, да се вечно памти и не заборави, живела Србија", рекао је Лазаревић.
Спомен-крипта новим косовским јунацима у храму Светог Василија Острошког у Нишу  - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2024
СРБИЈА
Како ће изгледати крипта са именима нових косовских хероја /фото/
Дефиле косовских хероја који су учествовали у борбеним дејствима 1999. године  - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2024
СРБИЈА
Дефиле косовских хероја који су учествовали у борбеним дејствима 1999. године /видео, фото/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала