- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Споменик потопљеним бродовима у Севастопољу - Sputnik Србија

УЖИВО Све трафостанице у Харкову уништене; Експлозија у Одеси

Пратите нас
Наставља се руска специјална војна операција у Украјини, дан 760. Руска ПВО уништила 19 пројектила изнад Белгородске области. Руска војска одбила интезивни ракетни напад на Севастопољ, оборено више од 10 ракета. Експлозије током ноћи одјекивале широм Украјине.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
16:46 24.03.2024
Руски ПВО системи оборили су 22 ракете вишецевног система РМ-70 "Вампир" изнад Белгородске области, саопштило је Министарство одбране Русије.
16:23 24.03.2024
Ракетни напад протекле ноћи у Лавовској области, запад Украјине; изведен је на складиште гаса Нафтогаса, саопштила је компанија, преноси портал „Страна“.
У западној Украјини се налазе једни од највећих подземних складишта гаса у Европи. То је важан елемент снабдевања гасом Украјине и транспорта гаса у Европу.
У Нафтогасу кажу да „напад неће утицати на снабдевање украјинских потрошача плавим горивом“.
Министарство одбране Русије је раније саопштило да су, између осталог, изведени напади на гасна постројења. Медији су јавили да је експлозија одјекнула у области Стрија.
Треба напоменути да се у околини овог града налази складиште гаса Билче-Волицко-Угерско, које је друго по величини у Европи и највеће у Украјини.
Није прецизирано да ли је конкретно оно погођено.
15:24 24.03.2024
Све трафостанице у Харкову, као и термоелектрана, уништене су, саопштио је градоначелник Игор Терехов.
"Нема одговора на питање колико ће трајати ремонт. Екипе раде, али је велика штета, све трафостанице су уништене, термоелектрана је уништена", рекао је он.
Раније је било саопштено да мање од пола грађана има струју.
13:51 24.03.2024
Експлозија је одјекнула у Одеси, преносе украјински медији.
12:31 24.03.2024
Руска ПВО оборила 11 крстарећих ракета "сторм шедоу"
Руски ПВО системи оборили су 172 украјинске беспилотне летелице, 11 крстарећих ракета "сторм шедоу", три противбродске ракетее "нептун" и 22 пројектила из вишецевних ракетних бацача и друге циљеве, саопштило је Министарство одбране Русије.
12:18 24.03.2024
Главно с брифинга Министарства одбране Русије:
Руска војска побољшала је тактички положај на јужнодоњецком правцу, где је поразила украјинске формације на подручју Урожајног, ликвидиравши 140 украјинских војника.
Кијев је 140 војника изгубио и на купјанском правцу, где су руске снаге одбиле три украјинска контранапада, уништивши и један артиљеријски систем М777, хаубицу МСТА-Б и два самоходна артиљеријска уређаја „гвоздика“.
На доњецком правцу руске јединице су заузеле погодније положаје, одбијен је један украјински контранапад, а Кијев је изгубио до 300 војника.
На херсонском правцу руска војска је ликвидирала до 50 војника и уништила две америчке хаубице.
На авдејевском правцу руске снаге су побољшале положаје на првим линијама, одбивши девет украјинских контранапада. Кијев је изгубио до 360 војника.
Руска војска наставља да ликвидира диверзанте у пограничним областима Украјине. Украјинске снаге су изгубиле до 40 војника на подручју насеља Потихоново и Земљанки у Харковској области.
На белгородском правцу наставља се откривање и ликвидирање диверзантско-извиђачких група Оружаних снага Украјине.
11:40 24.03.2024
Украјинска војска одустала од форсирања Дњепра
Украјинска војска је практично обуставила покушаје да форсира Дњепар, како би се пребацила на леву обалу Херсонске области, изјавио је за Спутњик губернатор региона Владимир Саљдо.
„Одређени број њих се још крије на левој обали. Храну и муницију им понекад достављају тешким дроновима. Евакуацију рањених, а још мање убијених, чак и не планирају. То је карта у једном правцу“, рекао је Саљдо.
Према његовим речима, украјинска војска је покушавала да се пребаци преко Дњепра како би „поглавар кијевског режима могао да извести своје газде да је присутан на левој обали Дњепра“.
08:49 24.03.2024
Ваздушна опасност у целој Украјини
Ваздушна опасност објављена је на целој територији Украјине, следи из података онлајн-мапе Министарства за дигиталну трансформацију Украјине.
Експлозије су одјекнуле на западу Украјине, у Лавовској области, преносе украјински медији.
08:20 24.03.2024
У Николајевској области уништена два украјинска Су-24
Оружане снаге Русије гађале су украјински војни аеродром Мартиновка у Николајевској области и уништиле два украјинска авиона Су-24, који су током ноћи гађали Севастопољ, рекао је за Спутњик координатор герилског покрета у Николајеву Сергеј Лебедев.
07:52 24.03.2024
Погођен енергетски објекат у Дњепропетровској области Украјине
У Никопољском рејону Дњепропетровске области Украјине оштећен је енергетски објекат, саопштио је шеф локалне администрације Сергеј Лисак.
„Без струје је остало више од 3.000 људи у Никопољу и више од 6.400 у целом региону“, написао је Лисак на Телеграму.
07:51 24.03.2024
Спречена ротација украјинских снага на северском правцу
Руске противтенковске јединице спречиле су ротацију украјинских снага у правцу
Северска, код насеља Раздоловка у Доњецкој Народној Републици. Ликвидирано је више од 10 украјинских војника, саопштено је новинарима у Министарству одбране Русије.

„Извиђачки одреди падобранских јединица су уз помоћ беспилотних летелица открили групу украјинских националиста која је ишла ка својим предњим позицијама да би заменила војнике“, наведено је у војном ресору.

07:51 24.03.2024
Изнад Белгородске области оборено 19 пројектила
Изнад Белгородске области Русије системи ПВО су током протеклог дана оборили 19 пројектила, испаљених из вишецевних ракетних уређаја „вампир“, саопштено је из руског војног ресора.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала