- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бура због српског фудбалера – добио пасош и одбио позив: „Зашто смо му помогли?“

© AFP 2023 / JOHN THYSАлександар Чаврић
Александар Чаврић - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2024
Пратите нас
Александар Чаврић, некадашњи млади репрезентативац Србије, недавно је добио држављанство Словачке, али се није одазвао позиву тог националног тома.
Звезда - Зенит - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2024
СПОРТ
Памти се НАТО агресија, али и Лукићева одбрана /фото/
Чаврић већ годинама наступа у Словачкој, а после година проведених у тој земљи добио је и пасош.
Нападач Слована из Братиславе је од 2016. године био тог тима и по добијању држављанства очекивало се да заигра за Словачку, али то неће бити случај.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Чаврић је почетком године отишао у Јапан на позајмицу, појачао је Кашима Антлерсе, а сада је одбио позив Федерика Калцоне, селектора Словачке, који га је уврстио на списак за пријатељске мечеве у марту.
„Чаврић је добио прилику да дође у марту. Није дошао. Настављамо даље са оним играчима који су овде. Они заслужују поштовање. Фудбалери који су се одазвали позиву су поносни на словачке боје. Ти момци су ми се доказали. Стручни штаб и Савез ће одлучивати ко ће да долази да игра за репрезентацију, не фудбалери“, рекао је Калцона.
У тамошњим медијима су се појавиле приче и да Чаврић не жели да дебитује за Словачку јер се и даље нада позиву Драгана Стојковића, селектора Србије, а о његовом случају је причао и Јан Ковачик, председник ФС Словачке.
„Селектор сам саставља списак. Током телефонског разговора са Александром сам стекао другачији утисак, нисам мислио да не жели да дође на мартовско окупљање. Између осталих ствари, желео сам да му скренем пажњу на то да смо му пружили шансу да постане репрезентативац најраније што је то легално било могуће. Да није тако, постављало би се питање зашто смо му помогли да добије словачко држављанство“, казао је Ковачик.
Он је навео и да ће се гледати само чињенице.
„Гледамо само чињенице. Селекторова реч је најважнија и одлучујућа. Што је било до Савеза, ми смо урадили све што смо могли. Прецизније, помогли смо Александру Чаврићу да добије словачко држављанство како би имао право да обуче национални дрес. Према његовим жељама“, додао је Ковачик.
Чаврић је рођен 1994. године у Вуковару, фудбалом је почео да се бави у Зрењанину, потом је наступао за ОФК Београд, Генк и Архус, пре него што је стигао у Словачку, а за младу репрезнтацију Србије наступио је 23 пута уз два гола.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала