- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ђукић Дејановић: Пројекат за меморијални центар у Рибникару до краја године

© Sputnik / Лола ЂорђевићМинистар просвете Србије Славица Ђукић Дејановић
Министар просвете Србије Славица Ђукић Дејановић - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2024
Пратите нас
Министар просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је данас да очекује да ће пројекат изградње меморијалног центра у Основној школи Владислав Рибникар бити завршен до краја године.
Према њеним речима, пројекат изградње требало би да буде готов у овој години, а са изградњом ће се почети када се стекну сви услови, као што су локација и габарити меморијалног центра, као и усаглавашање о идејној поруци коју би центар требало да пошаље.
"Радна група која је формирана и везана за активности око меморијалног центра већ је имала своју прву седницу и донела пословник о раду. Идејно решење за то како ће изгледати меморијални центар ће сигурно проистећи из великог броја консултација, али ће урбанисти, архитекте, психолози, етичари и родитељи деце које, нажалост, више нема,давати своје идеје за идејно решење. Струка ће, наравно, осмислити и садржину и форму", истакла је Ђукић Дејановићева гостујући на ТВ Прва.
Када је реч о реконструкцији дела школе где деца иду на наставу, Ђукић Дејановић је рекла да је тај део требало да буде реконструисан још пре ковид пандемије.
"Ту је комплетна инсталација јако лоша и заиста је сада време да се направи дефинитивни пројекат за реконструкцију и проширење школе. Летњи распуст би требало да буде период кад ће се кренути са реконструкцијом, како би деца која иду у Владислав Рибникар имала што повољније услове за учење, образовање, игру и све оно што је деци намењено", рекла је она, преноси Танјуг.
Навела је и да деци треба пласирати истину и дати им могућност да кроз одређене предмете које уче у школи, али и кроз утицаје у вршњачкој комуникацији, породици и у разговорима са другима, формирају свој став и критичко мишљење.
 ОШ „Владислав Рибникар“ - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
ДРУШТВО
Конституисана Радна група за успостављање Меморијалног центра у Рибникару
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала