- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Маргарита Симоњан: Терористички напад у „Крокусу“ ─ монструозна операција под „лажном заставом“

© Sputnik / Sergey Bobylev / Уђи у базу фотографијаТерористички напад на "Крокус сити хол"
Терористички напад на Крокус сити хол - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2024
Пратите нас
За извршење терористичког напада у „Крокус сити холу“ очигледно је измишљена монструозна операција „под лажном заставом“ како би починиоци били представљени као ДАЕШ (терористичка организација забрањена у Русији), сматра уредница медијске групе „Русија севодња“ чији је део Спутњик, Маргарита Симоњан.
„Апсолутно је очигледно да је измишљена монструозна, окрутна, незамислива операција под туђом заставом“, рекла је Симоњан, напомињући да је таквих случајева било много у историји.
Сада су као извршиоци специјално одабрани људи који се могу издати за припаднике ДАЕШ-а, нагласила је она.
„И у то би се могло и поверовати да они сами нису дозволили тако глупи лажни старт када су, претходне вечери, америчке обавјештајне службе, сви пропагандни листови којима ове обавјештајне службе не само пружају неке информације, већ им командују шта да пишу, шта да не пишу, први је био ‘Си-Ен-Ен’… да нису одмах почели да вичу да је то ДАЕШ, кад још није био приведен ниједан од вампира, још није било фото-робота, ништа није било јасно: ко су ти људи, како изгледају, уопште, да ли су муслимани“, приметила је Симоњан.
Према њеним речима, ова терористичка организација изабрана је управо зато што је „извршила много терористичких напада свуда по свету“ и „није повезана са Украјином, па се неће помислити на Украјину“.
У нападу на посетиоце концерта у Москви који се догодио у петак увече, најмање 137 особе су убијене, а претпоставља се да ће та бројка и даље расти. ФСБ Русије је саопштио да је у близини руско-украјинске границе приведено 11 људи, укључујући четворицу терориста.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала