- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Америка ломи руке свим земљама које покушавају да наставе сарадњу са Русијом

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе ломе руке свим земљама које покушавају да наставе сарадњу са Русијом, Москва има разумевања према оним државама које тешко подносе амерички притисак, изјавио је секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков у интервјуу за сајт АиФ.
"Омиљене полуге Сједињених Држава су економски и војни штап. Знате како Американци ломе руке свим земљама које покушавају да наставе да развијају трговинско-економску сарадњу са нама. Они нарочито не зазиру да користе изразе, претње или уцене. Неке земље прилично чврсто бране своју независност, док се друге теже одупиру - ми то разумемо“, рекао је Песков.
По његовим речима, процес дедоларизације у светској економији већ је почео са престанком америчког лидерства, али се неће ускоро завршити.
Песков је напоменуо да Вашингтон „има проблеме у многим областима, скоро у свим”.
"Они не могу да држе по контролом регионалне сукобе, не контролишу глобалну економију. Не контролишу долар - њихову коку која носи златна јаја", објаснио је секретар за штампу руског председника.
"Процес преласка на националне валуте добија на замаху, а то ће поткопати моћ Сједињених Држава“, додао је он.
"Ово је питање дугорочних перспектива, али тренд је већ видљив", истакао је Песков и подсетио: "Сећамо се колико је требало Римском царству да пропадне. И ово царство ће пропасти".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала