- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Кијев покушава да извуче додатни новац који ће власти стрпати у џеп

© Sputnik / Sergey Bobylev / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2024
Пратите нас
Терористички напад у Москви могу искористити у Украјини да покажу да „није све изгубљено“ за кијевски режим и да подстакну мобилизацију у земљи, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

„Циљ је да се посеје паника у нашем друштву и да се истовремено покаже њиховом становништву да још није све изгубљено за кијевски режим. Треба само извршавати наређења својих западних покровитеља, ратовати до последњег Украјинца, извршавати команде из Вашингтона, усвојити нови закон о мобилизацији, формирати нешто попут нове верзије 'Хитлерјугенда'. Иначе, још двадесетих година прошлог века украјински националисти су имали такво удружење – 'Савез украјинске националистичке омладине' који је касније постао део 'Организације украјинских националиста' (организација забрањена у Русији)“, рекао је руски лидер.

Како је истакао, на крају ће кијевске власти „за то извући додатно оружје и новац, чији ће знатан део моћи да украду и стрпају у свој џеп“.
Путин је истакао да још остаје да се одговори на питање зашто су терористи, који су извели напад у дворани „Крокус“, покушали да оду баш у Украјину и ко их је тамо чекао.
„Јасно је да они који подржавају кијевски режим не желе да буду саучесници у терору и спонзори тероризма, али питања је, заиста, много“, рекао је руски лидер.
Он је нагласио да су напади на руске регионе повезани са тим што Кијев нема успеха у покушајима да стабилизује ситуацију на фронту.
„Руске Оружане снаге држе иницијативу дуж целе контакт линије, а све мере које противник предузима да стабилизује фронт немају успеха. Отуда и покушају да уђу и да се утврде на нашим пограничним територијама, гранатирања стамбених квартова, објеката цивилне, енергетске инфраструктуре, покушаји ракетних напада на Кримски мост и само полуострво“, рекао је руски лидер.
Како је истакао, у ту логику се уклапају и крваве акције застрашивања попут терористичког напада у Москви.
„Хитлерјугенд” је немачка дечија организација, омладинско крило нацистичке партије 1926-1945. године. У последњој фази Другог светског рата, када је пораз Трећег рајха постао очигледан, нацистичке власти су бациле у борбу децу из „Хитлерјугенда“, формирајући јединице „Фолкштурма“ – народне милиције.
Руски председник Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2024
РУСИЈА
Путин: Русија зна ко је извео терористички напад, сада је интересује ко је налогодавац
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала