- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Висока делегација Израела отказала пут у САД: Разочарао их изостанак вета у УН

© Sputnik / Лола Ђорђевић Израелске заставе
 Израелске заставе  - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2024
Пратите нас
Израелски премијер Бенјамин Нетанијаху отказао је планирани пут високе делегације у Вашингтон, након што су се САД уздржале од стављања вета на резолуцију Савета безбедности УН коју су подржале Русија и Кина, а која позива на прекид ватре без условљавања ослобађања талаца.
У саопштењу из кабинета израелског премијера каже се да САД овом одлуком штети ратним напорима и покушајима да се ослободе таоци и истиче се да је ово "јасно повлачење од доследног става САД у Савету безбедности од почетка рата" чиме се "Хамасу даје нада да ће им међународни притисак омогућити да добију прекид ватре без ослобађања талаца", објавио је Тајмс оф Израел.

Бела кућа разочарана отказивањем посете високе израелске делегације

Бела кућа је саопштила да је веома разочарана одлуком израелског премијера Бењамина Нетањахуа да откаже планирану посету високе израелске делегације Вашингтону, након што су се САД суздржале од гласања за резолуцију УН којом се захтева хитан прекид ватре у Појасу Газе.
"То је разочаравајуће. Веома смо разочарани што (израелска делегација) неће доћи у Вашингтон на разговоре о одрживим алтернативама за њихов улазак у Рафу", изјавио је на конференцији за новинаре портпарол Беле куће Џон Кирби, преноси Ројтерс.
Он је рекао да ће се на одвојеном састанку високи амерички званичници, ипак, састати са израелским министром одбране Јоавом Галантом, који тренутно борави у Вашингтону, да би разговарали о значајним питањима, као што су ослобађање талаца, хуманитарна помоћ и заштита цивила у Рафи, на југу Појаса Газе.
Кирби је нагласио да се америчка политика није променила, упркос одлуци САД да се уздрже од гласања у Савету безбедности УН.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала