- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ апелује на грађане да буду опрезни у случају претњи терористичким актима након напада у Москви

© Sputnik / Дмитрий МакеевПрипадник ФСБ Русије
Припадник ФСБ Русије - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
Пратите нас
Федерална служба безбедности апелује на грађане да буду опрезни у случају претњи и позива на терористичке акте на територији Руске Федерације након напада на концертну дворану „Крокус сити хол“ у Подмосковљу.
„Након терористичког напада у 'Крокус сити холу', забележен је нагли пораст телефонских позива и порука које добијају грађани Русије, укључујући малолетнике, са лажних бројева са територије Украјине, који садрже позиве на извршење терористичких аката на руској територији, посебно у тржним центрима, објектима транспортне и јавне инфраструктуре, као и предлоге тинејџерима да за новац изврше терористичке акте“, саопштио је Центар за односе са јавношћу обавештајне службе.
У вези са тим, ФСБ је апеловао на грађане да буду опрезни у случају оваквих провокација.
У саопштењу се наглашава да је посебно потребно разговарати са малолетницима о важности избегавања разговора и преписки са провокаторима.
Такође се истиче да је у свим сличним случајевима неопходно одмах обавестити полицију.

Напад на „Крокус сити хол“

Подсетимо, руски државни органи ухапсили су 11 лица повезаних са терористичким нападом на посетиоце концерта музичке групе „Пикник“ у „Крокус сити холу“.
Шеф Истражног комитета Русије Александар Бастрикин саопштио је да је, према последњим информацијама, број погинулих у терористичком нападу порастао до 139.
Четворица терориста, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су белим „реноом“ покушавали да побегну у Украјину.
Из њихових изјава произлази да је напад изведен за новац, али јасну слику о томе који су били њихови мотиви за напад и ко су налогодавци једног од најкрвавијих терористичких напада у историји Русије за сада није могуће сложити.
Московски суд одредио им је притвор до 22. маја. Оптужени су за тероризам и признали су кривицу, а за то дело прети им доживотна робија.
Украјина је једина земља која није осудила терористички напад у „Крокус сити холу“, а стручњаци оцењују да то показује злочиначку природу актуелног режима у Кијеву.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала