- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Шпански тајфун“ тутњи Мајамијем – Димитров препустио Немцу само гем

© AP Photo / Andy WongКарлос Алкарас и Григор Димитров
Карлос Алкарас и Григор Димитров - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
Пратите нас
Карлос Алкарас, други тенисер света, пласирао се без већих проблема у осмину финала Мастерса Мајами, након што је у два сета резултатом 6:2, 6:4 победио Француза Гаела Монфиса у мечу који је трајао 75 минута. Још убедљивији био је Григор Димитров, који је препустио Немцу Ханфману само гем – 6:1, 6:0.
Суров је у шеснаестини финала другог Мастерса у сезони био најбољи бугарски тенисер који је подсетио на старе славне дане када је „млео“ ривале на терену.
„Бугарски Федерер“ је већ у другом гему „отео“ сервис Немцу, који је 56. на АТП листи и до краја уводног сета препустио му је само један једини гем.
Испоставиће се да ће то бити једини гем који је Јаник Ханфман освојио до краја меча.
С друге стране, фуриозни Димитров се пласирао у осмину финала, где га чека Пољак Хуберт Хуркач који је елиминисао Американца Себастијана Корду после велике борбе.
Када је у питању Карлос Алкарас, Шпанац је у потпуности оправдао улогу фаворита у двобоју са разиграним француским ветераном Гаелом Монфисом.
Искусни 37-годишњи Француз игра фантастичан тенис и успева да ниже победе, али му се сада на том путу испречио 20-годишњи Шпанац, који дише за вратом Новаку Ђоковићу.
За свега 75 минута било је готово, а Карлос је ривалу препустио два гема у првом, односно четири у другом сету.
Наредни ривал „шпанском тајфуну“ који тутњи у Мајамију, биће Италијан Лоренцо Мусети, који је избацио Американца Бена Шелтона – 6:4, 7:6.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
СПОРТ
Новак се вратио кући
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала